Fudbaleri Miljonariosa (©AFP)
Fudbaleri Miljonariosa (©AFP)

Plavi balet spreman za 16. izvođenje u Bogoti

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.06.21. | 20:50

Revanš meč velikog finala Aperture na programu je u nedelju od 22.00. Posle 1:1 iz prvog meča, za titulu se u Kolumbiji bore Miljonariosi i Deportes Tolima

U Kolumbiji postoje tri velikana koja nikada nisu ispala iz prve lige, od 1948. od kada je ona osnovana: Atletiko Nacional, Santa Fe i Miljonarios. Među sobom oni su podelili 40 titula. Miljonariosi u nedelju od 22.00 imaju priliku da u Bogoti po 16 put budu krunisani za šampiona i da se tako izjednače sa Atletikom po broju titula. Potrebno je "samo" da pobede na svom terenu u revanš meču finala Aperture Deportes Tolimu.

Prvi duel završen je 1:1, što je bio izuzetno dobar rezultat po klub koji je u Kolumbiji poznat i kao Plavi balet. Imao je Deportes sve na svojoj vodenici u Tolimu - Vodio je sa 1:0 golom Huana Fernanda Saiseda od 30. minuta, a od 50. je imao i igrača više posle isključenja Kristijana Aranga, koji je večeras automatski suspendovan. Sve to nije iskoristio, u finišu meča je viđena prava drama, a u 97. minutu je Huan Pereira doneo izjednačenje iz penala.

Izabrane vesti

22.00: (2,40) Miljonarios (2,80) Deportivo Tolima (3,25)

Igrao je Deportes mnogo bolje i pre crvenog kartona, stvarao je šanse, ali nije uspevao da ih realizuje. Odbrana Miljonariosa se po ko zna koji put ove sezone pokazala na visokom nivou. To je pečat trenera Alberta Gamera, koji je došao tokom prošlog, neuspešnog šampionata, u kojem Ambasadori nisu ni uspeli da se plasiraju u plej-of.

Gamero je bio šampion sa Miljonariosima 1988. godine kao igrač, a zatim 2018. godine sa Deportes Tolimom kao trener. Doneo je Los Pihaosima drugu, do sada i poslednju titulu. Sada će probati da podigne Plavi balet na tron prvi put od 2017. godine.

"Kasni gol u prvom meču je bio nagrada za sav trud koji smo uložili. Ekipa je mirna, znamo šta moramo da uradimo da bismo ostvarili cilj i obradovali naše navijače", uverava Pereira.

Miljonariosi su ligaški deo Aperture završili na trećem mestu, dok je Deportes bio peti. Posle toga je tim iz Bogate u četvrtfinalu eliminisao Ameriku iz Kalija, ukupnim rezultatom 2:1, a zatim i Žunior sa 4:3. Na tom meču u polufinalu je pogotovo pokazao karakter, izgubio je prvi susret sa 3:2, ali je u revanšu na svom terenu slavio sa 2:0 golovima Uribea.

Deportes je prvo pobedio Deportivo Kali u četvrtfinalu sa 3:2, a zatim je u polufinalu bio boljki od La Ekvidada, takođe sa ukupnih 3:2. Do finala je stigao baš zahvaljujući pobedom na gostujućem terenu sa 2:1, posle 1:1 u prvom duelu.

Miljonariosi nisu pobedili Deportes kod kuće od februara 2017. godine, odnosno na poslednja tri susreta. Poslednji duel, u aprilu ove godine ipak je završen rezultatom koji im odgovara - 0:0.

SVI ŠAMPIONI KOLUMBIJE

16 - Atletiko Nacional

15 - Miljonarios, Amerika de Kali

9 - Deportivo Kali, Žunior, Santa Fe

6 - Independijente Medeljin

4 - Onse Kaldas

2 - Deportes Tolima

1 - Deportivo Pasto, Deportes Kvindio, Kakuta Deportivo, Bojaka Čiko, Union Magdalena

KOLUMBIJA 1, APERTURA - FINALE PLEJ-OFA (REVANŠ)

Nedelja

22.00: (2,40) Miljonarios (2,80) Deportivo Tolima (3,25)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

MiljonariosDeportes TolimaKolumbija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara