OBRADOVIĆ JOŠ SAMO DA STAVI POTPIS: Evo koliko će legendarni trener zarađivati u Partizanu!
Foto: Dado Djilas

Pominju se neki IZnosi

OBRADOVIĆ JOŠ SAMO DA STAVI POTPIS: Evo koliko će legendarni trener zarađivati u Partizanu!

Košarka -

Željko Obradović treba samo da stavi potpis na trogodišnji ugovor s Partizanom i desiće se jedna od najvećih košarkaških senzacija u Evropi!

Kako je Kurir prvi ekskluzivno objavio, Željko se sa upravom crno-belih dogovorio o svim važnim stvarima i u naredne tri godine pokušaće da vrati klub u kom je stekao slavu na stare staze.

Neće mu biti jednostavno, radi se o vrlo hrabrom potezu, jer je Partizan imao jednu od najslabijih sezona u novijoj istoriji. Prema nezvaničnim podacima do kojih smo došli, Obradović će biti plaćen više od Andree Trinkijerija, 900.000 ili čitav milion evra po sezoni, ali mu novac nije prioritet.

Veći problem je tim, odnosno pronalaženje igrača koji bi mogli da iznesu teret borbe za titulu na dva fronta, u ABA ligi i Evrokupu. Nema sumnje da je ambicija ekspresni povratak u Evroligu.

KK Partizan
foto: Starsport©

Crno-beli će imati mnogo veći budžet nego ranijih godina, možda i tri puta veći, sportski direktor Zoran Savić u saradnji sa Obradovićem sigurno će dovesti adekvatne strance, ali Partizanova publika je navikla da gleda domaće igrače, posebno mlade koje je forsirao Duško Vujošević.

Željko Obradović, Ostoja Mijailović
foto: Privatna Arhiva

Njih baš na tržištu i nema mnogo, recimo da je Filip Petrušev jedan od njih, ali je on i dalje zapravo igrač Baskonije, koja je Crvenoj zvezdi tražila 800.000 evra za njega, pa teško da bi bio dostupan Partizanu za manje novca.

U svakom slučaju očekuje nas vruće košarkaško leto i još vruća jesen. Jagma za pretplatnim kartama biće neverovatna, a Arena će biti mala za prvi večiti derbi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track