Džerdan Šaćiri (©Reuters)
Džerdan Šaćiri (©Reuters)

Obračun spuštenih gardova - 41 šut na gol i katastrofalna turska odbrana, ali Švajcarcima malo (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.06.21. | 19:51

Ekipa Vladimira Petkovića je blizu plasmana u nokaut fazu, ali još uvek zavisi od rezultata ostalih konkurenata za četiri mesta među najboljim trećeplasiranim ekipama - 3:1

Olimpijski stadion u Bakuu nije bio svedok najkvalitetnijeg meča na turniru, ali svakako jeste najotvorenije bitke za osvajanje bodova. U obračunu sa ukupno 41 upućenim šutom ka oba gola, daleko bolje se snašla Švajcarska, koja je iskoristila užasne reakcije turske odbrane i stigla do prve pobede na turniru - 3:1 (2:0)

Ipak, ona u ovom trenutkuz bila dovoljna za direktan plasman u osminu finala, gde je otišao Vels zbog bolje gol-razlike, ali bi mogla da bude presudna kada je u pitanju plasman najboljih trećeplasiranih ekipa. Ekipa Vladimira Petkovića je blizu plasmana u nokaut fazu, ali još uvek zavisi od rezultata ostalih konkurenata za te četiri pozicije.

Izabrane vesti

Turci su u poslednjoj utakmici na turniru išli na sve ili ništa, uspeli su da se vrate spektakularnim pogotkom Irfana Kavečija u 62. minutu, ali im je svaku nadu, svojim drugim golom na meču u 68. minutu uništio najbolji akter utakmice Džerdan Šaćiri. Turska odbrana seriju katastrofalnih reakcija započela još u šestom minutu, kada je put do mreže indisponiranog Ugurdžana Čakira lukavim udarcem sa ivice kaznenog prostora pronašao Haris Seferović.

Turci su grešili u odbrani, ali su bili prilično ambiciozni i organizovani u napadu. To što nisu uspeli mnogo ranije da stignu pogotka kriv je fenomenalni Jan Zomer, koji je u prvom poluvremenu imao najmanje četiri izuzetne intervencije. U četvrtom minutu je zaustavio projektil Kana Ajhana, a potom je dva puta sprečio udarce Merta Muldura. U međuvremenu, to je uspeo da kazni Šaćiri, hiruški preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora, koji je doveo Švajcarske na prag trijumfa.

Čakir nije tako blistao kao Zomer, ali je odlično reagovao kod prilike Embola, deset minuta pre razarajućeg projektila Kavečija. Ipak, Šaćiri je bio taj koji je večeras bio u svom elementu. Na kraju u strelce je mogao da se upiše i Granit Džaka, koji je uzdrmao stativu gola Velšana, dok poslednju priliku na utakmici nije iskoristio Džengiz Under, koji je fantastično prošao kroz kompletnu odbranu Švajcarske, ali je njegov udarac prohujao preko prečke Zomerovog gola.

ŠVAJCARSKA - TURSKA 2:0

/Seferović 6, Šaćiri 26 - Kaveči 62/

Stadion: Olimpijski stadion (Baku)

Sudija: Slavko Vinčić (Slovenija)

ŠVAJCARSKA (3-4-1-2): Zomer - Elvedi, Akandži, Rodrigez - Vidmer (od 85. Mehmedi), Frojler, Džaka, Zuber (od 85. Benito) - Šaćiri (od 75. Vargas), Seferović (od 75. Gavranović), Embolo (od 85. Mehmedi)

TURSKA (4-1-4-1): Čakir - Čelik, Demiral, Sojundžu, Muldur - Ajhan (od 63. Jokšulu), Tufan (63. Jaziči), Kaveči (od 80. Kokču), Under (od 80. Karaman), Čalhanoglu (od 86. Tokoz) - Jilmaz.

Grupa A:

Italija - Vels 1:0 (1:0)

/Pesina 39/

Švajcarska - Turska 3:1 (2:0)

/Seferović 6, Šaćiri 26, 68 - Kaveči 62/



tagovi

Džerdan Šaćirireprezentacija ŠvajcarskeEuro2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara