Читај ми!

Protest u Surdulici zbog crnog dima iz Knaufovog postrojenja

Zbog zagađena koje, kako tvrde, proizvodi fabrika kamene vune "Knauf", u Surdulici je protestvalo nekoliko desetina građana i članovi udruženja "Udahni duboko". Traže da se fabrika izmesti kako bi se zaštitila životna sredina.

Okupljeni su svoje nezadovoljstvo iskazali i šetnjom do fabrike koja se nalazi u industrijskom delu Surdulice, Belo polje, a u blizini su i kuće i škole.

Nedavno se iz dimnjaka fabrike kamene vune u Surdulici video crni dim, koji je uznemirio građane.

Nije prvi put da se primete isparenja iz "Knaufa", a razlog za ovo je, kako navode u saopštenju te fabrike, tehnički problem sa pumpom za doziranje veziva.

Nije bilo povreda niti oštećenja opreme, kažu, uz izvinjenje građanima Surdulice.

Napominju da dva puta godišnje mere nivo emisije gasova i da je poslednje bilo krajem marta ove godine, kao i da su rezultati u skladu sa Uredbom o graničnim vrednostima emisije zagađujućih materija u vazduhu iz stacionarnih izvora zagađenja.

Iz opštine Surdulica poručuju da od "Knaufa" očekuju veća ulaganja u ekologiju, žele da fabrika posluje i ima još filtera i prečišćivača, kao u gradovima gde već rade i imaju svoja predstavništva.

"Knauf insulejšn Srbija" posluje u Surdulici od 2005. godine, ima oko stotinu zaposlenih i kamenom vunom snabdeva naše i još šest država u okruženju.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво