ITALIJALNI POKAZALI SILU: Velšani se provukli na Olimpiku! Džaka i Šaćiri za nadu Švajcarske! VIDEO
Foto: Epa

ep

ITALIJALNI POKAZALI SILU: Velšani se provukli na Olimpiku! Džaka i Šaćiri za nadu Švajcarske! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Velsa plasirali su se večeras u osminu finala Evropskog prvenstva.Vels je do prolaza u nokaut fazu došao uprkos porazu u Rimu od Italije sa 1:0.

Italiju, koja je ranije osigurala plasman u osminu finala, je u vodstvo doveo Mateo Pesina u 39. minutu, koji je nakon centaršuta iz slobodnog udarca nogom prosledio loptu u mrežu.

Od 55. minuta Italija je igrala sa igračem više, pošto je rumunski sudija Ovidiju Hacegan pokazao direktan crveni karton Itanu Ampaduu, zbog prekršaja nad Federikom Bernardeskijem.

Hacegan je i u meču prvog kola Evropskog prvenstva izmedju Slovačke i Poljske (2:1), pokazao crveni karton poljskom igraču Gžegoržu Krihovijaku.

Švajcarska je u Bakuu savladala Tursku sa 3:1, ali je zbog lošije gol razlike grupnu fazu završila na trećem mestu.

U noakut fazu plasiraće se i četiri najbolje trećeplasirane selekcije, pa će Švajcarska potvrdu učešća u drugoj fazi morati da sačeka do kraja grupne faze, 23. juna.

Švajcarska je prva dva gola postigla nakon odličnih udaraca sa ivice šesnaesterca. Prvo je u šestom minutu strelac bio Haris Seferović, a drugi gol je postigao Džerdan Šaćiri dvadeset minuta kasnije.

Irfan Kaveči je udarcem sa distance u 62. minutu postigao jedini gol za Tursku na ovom Evropskom prvenstvu, da bi šest minuta kasnije pobedu Švajcarske potvrdio Šaćiri svojim drugim golom, na asistenciju Stivena Cubera.

Italija je u Grupi A osvojila prvo mesto sa maksimalnih devet bodova, Vels je drugi sa četiri boda, Švajcarska sa istim brojem bodova zauzima treće mesto, a Turska je poslednja bez bodova.

1 / 10 Foto: Epa

Tok mečeva:

Italija - Vels 1:0,

Švajcarska - Turska 3:1.

Kraj utakmica!

82. minut - Italijani iskusno čuvaju prednost i deluje da će upisati novu pobedu na ovom EP!

68. minut - GOOOOOOOL! Šaćiri vraća prednost od dva gola svojoj reprezentaciji. Ovo je njegov drugi gol na ovom meču.

62. minut - GOOOOOOOL! Kaveči smanjuje zaostatak Turaka za Švajcarcima! Dobre vesti za Velšane koji su na mukama.

55. minut - CRVENI KARTON! Ampadu je isključen iz igre zbog grubog starta nad Berbnadeskijem. Vels je sada u velikom problemu.

53. minut - BOMBA Bernadeskija. Probao je iz prekida sa više od 25 metara i pogodio je stativu.

Počela su druga poluvremena na obe utakmice.

Završena su poluvremena na obe utakmice.

39. minut - GOOOOOOOOL - Pesina donosi prednost Italijanima posle prekida koji je izveo Verati.

26. minut - Najbolju priliku na meču imali su Velšani posle kornera. Probao je glavom jedan fudbaler Velsa, ali lopta ide preko prečke, Donaruma je samo ispratio pogledom smer lopte.

26. minut - GOOOOOOOOOL! Šaćiri duplira prednost Švajcarac sjajnim pogotkom sa ivice šesnaesterca.

24. minut - Probio je Beloti po desnoj strani i zavrnuo loptu u peterac na koju nije stigao Kijeza u odlučujućem trenutku.

Ceo stadion gleda samo u nju.

7. minut - GOOOOOOOOL - Seferović donosi prednost Švajcarcima. Pogodio je Haris iz okreta sa ivice šesnaesterca. Sada su pritisak preneli na Vels.

4. minut - Vilijams je probao sa desne strane, ali Donaruma hvata loptu.

1. minut - Utakmice su počele.

Sastavi:

Italija: Donaruma – Toloi, Bastoni, Bonući, Emerson – Pesina, Žoržinjo, Verati – Kijeza, Bernardeski, Beloti.

Vels: Vord – Vilijams, Rodon, Roberts, Gunter – Morel, Ampadu, Alen – Ramzi – Džejms, Bejl.

Švajcarska: Zomer – Elvedi, Akanđi, Rodrigez – Zuber, Vidmer, Džaka, Frojler, Šaćiri – Šeferović, Embolo

Turska: Čakir – Ajhan, Čelik, Sojunču, Demiral – Muldur, Kaveči, Tufan, Čalhanoglu – Under, Jilmaz

Fudbaleri Italije još pre ovog poslednjeg kola obezbedili su plasman u osminu finala, pa će im ovaj meč sa Velsom biti borba za prvo mesto na tabeli. Italijanima je dovoljan i bod kako bi sačuvali trenutnu poziciju.

U isto vreme snage će odmeriti Švajcarska i možda i najveće črazočarenje prvenstva selekcija Turske. Turci do sada nisu uspeli da obezbede niti jedan bod, dok su Švajcarci sa Velsom odigrali nerešeno, a onda su u drugom kolu doživeli težak poraz od Italije.

Turci imaju priliku da se bore za to treće mesto koje bi potencijalno moglo da vodi u osminu finala, ali sve će im dosta zavisiti od ostalih rezultata.

Švajcarci će pokušati da iskoriste kiks Velsa i izbore drugo mesto koje ih sigurno vodi u osminu finala, ali u slučaju pobede Velsa svakako će imati velike šanse za prolaz kao trećeplasirani sa četiri boda, naravno ukoliko slave danas.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track