El Fardu Ben u Zvezinom dresu (Starsport)
El Fardu Ben u Zvezinom dresu (Starsport)

Zvezda radi na više frontova: El Fardu Ben dobija srpski pasoš

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.06.21. | 17:01

Reprezentativac Komorskih Ostrva želi da se skući u Beogradu

Crvena zvezda se u ovom prelaznom roku, uoči novog napada na Ligu šampiona, fokusirala na dovođenje srpskih igrača sa velikiim međunarodnim iskustvom. Potpisao je Aleksandar Dragović, vode se završni pregovori sa Prijovićem, čeka se rasplet situacije sa Nenadom Krstičićem. Međutim, kako je fudbalska berza živ organizam, srpski šampion je blizu dovođenja levog beka Mohike i napadača Moldea Ohija Omoižuanfa.

Potencijalno dolazak nekadašnjeg reprezentativca Kolumbije i Norvežanina nigerijskog porekla, aktivirao bi stari problem velikog broja stranaca. Crvena zvezda već na platnom spisku ima Sekua Sanogoa, Gelora Kangu, Aksela Bakajoka, Filipa Falka i El Fardu Bena. Dolazak Mohike i Omoinžuanfa zaokružio bi spisak od sedmorice legionara. U domaćim mečevima, kao što je poznato, mogu da igraju samo četvorica. Jasno je da pojedini igrači ne bi imali kontinuitet igara, samim tim i šansu da dostignu optimalan nivo forme. Suočavali su se sa takvim stvarima u Ljutice Bogdana pre dve sezone, kao i tokom ovog proleća kada je malu minutažu imao skupo plaćeni Italijan Filipo Falko.

Izabrane vesti

Međutim, na Marakani pokušavaju da reše potencijalni problem. Naime, prema sazanjima MOZZART Sporta ne bi bilo iznenađenje da u redovnu proceduru za dobijanje srpskog pasoša uđe reprezentativac Komorskih Ostrva El Fardu Ben.

Jedan od najboljih stranaca u istoriji Crvene zvezde stanovnik je Beograda od januara 2018. godine i mogao bi da uđe u redovnu proceduru za dobijanje srpskih papira. Nadaju se na Marakani da bi taj proces mogli da skrate, uzimajući u obzir sve okolnosti.

Ben je jedan od najznačajnijih igrača u novijoj istoriji Crvene zvezde. Pronašao se u Beogradu i Srbiji i želi da se skući u glavnom gradu naše zemlje.

„Ne bi bilo iznenađenje da Ben ostane u Zvezdi do kraja karijere. On hoće da kupi stan u Beogradu i živi ovde i kada se ne bude bavio profesionalnim fudbalom“, poručio je nedavno generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Zakon Republike Srbije kaže da prilikom podnošenja zahteva za prijem državljanstva naše zemlje, stranac mora da ima najmanje tri godine prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije.

Momak sa Komora je došao u januaru 2018. godine, što znači da je, ukoliko je prijavio prebivalište, ispunio uslov. Takođe, Ben će morati da potpiše izjavu da Republiku Srbiju smatra svojom državom.

Neizvesno je samo da li bi Ben morao da se odrekne državljanstva Komorskih Ostrva, jer se na taj korak odlučio Kenijac Odada.

Imali su i ranije želju na Mareakani da nekim inostranim fudbalerima izdejstvuju srpske papire. Pričalo se da će pasoš naše zemlje dobiti bivši štoper Frimpong, ali se od toga brzo odustalo.

Mnogo primera ima iz košarkaških sekcija Crvene zvezde i Partizana, kada su inostrani igrači ekspresno dobijali srpske papire. Bivši plejmejker crveno-belih Dilan Enis se u Srbe upisao posle godinu dana boravka u Srbiji, koliko je bilo potrebno i Markusu Pejdžu iz Partizana. Još drastičniji primer je Kevin Panter, bivši bek Crvene zvezde, koji je pasoš dobio uoči prošlogodišnjeg turnira Kupa Radivoja Koraća. U tom društvu su još Kori Volden, Demarkus Nelson, kao i Čarls Dženkins.


tagovi

El Fardu Ben

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara