Nova vest
Fudbal

Nedelja, 20.06.2021.

15:08

Španci nezadovoljni

Kapiten fudbalske reprezentacije Španije Đordi Alba rekao je da su svi u ekipi nezadovoljni i uznermireni.

Izvor: B92

Autor:B92

Španci nezadovoljni
EPA/Jose Manuel Vidal / POOL

Razlog je to što u u prva dva kola na Evropskom prvenstvu nije ostvarena pobeda.

"Uznemireni smo. Svi smo se jako trudili. Ne možemo da pobedimo", naveo je Alba.

Španija je u subotu odigrala nerešeno 1:1 protiv Poljske, u utakmici drugog kola Grupe E. U prvom kolu Španci su odigrali 0:0 sa Švedskom, pa su treći na tabeli sa dva boda.

Španija je obe utakmice igrala u Sevilji i postoji mogućnost da ne prođe u drugu fazu. Za plasman u osminu finala potrebna joj je pobeda protiv drugoplasirane Slovačke, u sredu.

Nezadovoljstvo nije uspeo da sakrije ni selektor Luis Enrike.

"Želim ponovo da odgledam utakmicu kako bih mogao bolje da je analiziram. Prvi utisak je da nismo bili najbolji. Možda smo igrali bolje od Poljske, ali nismo bili bolji kako bismo pobedili. Trudili smo se, ali to nije bilo dovoljno", naveo je on.

Selektor je rekao da je jedino zadovoljan stavom svojih fudbalera, a da sve ostalo uglavnom nije išlo kako je on želeo.

Španija je u subotu promašila jedanaesterac, kada je Đerard Moreno pogodio stativu. Moreno je bio jedina promena u odnosu na tim iz prve utakmice protiv Švedske, a Enrike je u toku meča sa Poljskom uveo i Ferana Toresa i Pabla Sarabiju.

"Voleo bih da su nam te izmene više pomogle. Kao trener, uvek moram da rešavam mnoge probleme. Ono što moramo da uradimo je da se popravimo i da pobeđujemo. Nadam se da ćemo biti na visini zadatka", naveo je Enrike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve