Najnovije vesti
Vesti Društvo
"PLATILA SAM CEO ARANŽMAN I ONDA STIŽE MEJL DA JE SVE OTKAZANO" Putnici koje je "Mouzenidis travel" prevario za letovanje ogorčeni, agencija ne daje informacije kad će vratiti pare

"PLATILA SAM CEO ARANŽMAN I ONDA STIŽE MEJL DA JE SVE OTKAZANO" Putnici koje je "Mouzenidis travel" prevario za letovanje ogorčeni, agencija ne daje informacije kad će vratiti pare

Sve putnike koji planiraju letovanje pre nekoliko dana uplašila je vest o prevarenim putnicima kojima je odmor rezervisan preko agencije "Mouzenidis" otkazan u poslednjem trenutku. Prevarnei putnici se masovno javljaju i svoje iskustvo dele po društvenim mrežama. To se upravo desilo i Milici Bošković, kao i ostatku grupe srpskih putnika, kojima je turistička organizacija "Mouzenidis Travel" bez objašnjena otkazala zakazane i plaćene aranžmane, dok informaciju o tome da li će im biti vraćen novac, nisu dobili.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Stajalište za turističke autobuse, putovanje Foto: Snežana Krstić / RAS Srbija
Stajalište za turističke autobuse, putovanje

Naime, kako je i "Blic" nedavno pisao, ova turistička agencija čije je sedište u Grčkoj, ostavila je grupu turista na cedilu kada im je mejlom otkazala uplaćene aranžmane i bez objašnjena zatvorila svoje poslovnice u Knez Miloša 84 u Beogradu, dok na telefonske pozive nisu odgovorili kako u našoj zemlji, tako i u Atini.

Foto: Dušan Milenković / RAS Srbija

Prema poslednjim informacijama, pomenuta agencija nije radila jer je, kako iz nje navode, jedna od zaposlenih radnica bila pozitivna na kovid 19, te su svi zaposleni poslati da rade od kuće dok ne stignu rezultati testiranja, što je svakako i bila obaveza vlasnika, a u cilju sprečavanja širenja virusa korone.

Ipak, Mouzenidis Travel agencija sa radom ponovo počinje 21. juna, odnosno sutra, i pozvala je sve svoje klijente da se jave radi rešavanja novonastale situacije.

Jedna od prevarenih je i Milica Bošković, koja je o celom događaju i neprijatnosti koju je doživela govorila za Prvu televiziju. Ona je, kako kaže, stupila u kontakt sa agencijom, kada su je obavestili da će ponovo početi sa radom, međutim informaciju o tome da li će joj biti vraćen novac i dalje čeka.

- Ja sam čula da je otkazan let, otišla sam do agencije i pitala da li je siguran moj let, rekli su da jeste, da će leta biti. Ceo iznos sam uplatila 7. juna i posle toga 17. juna oko 2 sata stiže mejl da je otkazano. Oko 5 popodne je opet stigao mejl, ja sam ih zvala u cilju da zamenim aranžman, nisam uspevala da ih dobijem na telefon - objašnjava Bošković.

Pročitajte još

Kako dalje ističe Bošković, odmah nakon toga je otišla do agencije, i tada ugledala da na vratima stoji odluka kako su zatvoreni usled infekcije. Nakon toga je, priča dalje, uzaludno pokušavala da ih dobije, i napisala mejl na adresu koja je bila istaknuta, u kom je, kaže, zahtevala povrat svog novca.

- Stavila sam objavu na društvene mreže, gde je mnogo ljudi odreagovalo i gde sam videla da očigledno nisam jedina koja se našla u ovoj situaciji. Zvala sam inspekcije, kao i ministarstvo turizma. Čekam sutra da odem u agenciju i da tražim povrat novca - kazala je ona za medije.

Povodom cele situacije i mnogobrojnih otkazanih odmora od strane ove turističke agencije, na društvenoj mreži pojavila se i stranica pod nazivom "Afera Mouzenidis" gde svi oni koji su imali ista ili slična iskustva sa navedenom agencijom, mogu da podele svoje iskustvo sa javnošću.

Foto: Beoinfo / RAS Srbija

U poslednjih 20 sati na istoj stranici oglasila se i sama agencija koja je objavila da će zbog širenja panike, govora mržnje i skrivrenih ili neskrivenih pretnji, kako navode, biti podneta tužba Visokotehnološkom kriminalu za sve navedene iskaze objavljene na ovoj društvenoj mreži i protiv svih lica koji u njima učestvuju.

- Trudimo se da sve probleme rešimo na najbolji mogući način i pomognemo putnicima da prevaziđemo izazvane probleme nastale ne našom krivicom. Ovakvim postovima izazivate mržnju, urušavate ugled firme i integritet osoba koje u istoj rade - napisala je Svetlana Nikolić, direktor Mouzenidis Traves agencije.