Mateo Beretini (©Star sport)
Mateo Beretini (©Star sport)

ATP KVINS: Beretini se uzda u servis, a Nori da je četvrta sreća

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.06.21. | 12:02

Finalni obračun Italijana i Britanca u Londonu

Prvi nosilac u Kvinsu Mateo Beretini našao se u finalu na svom debiju na ovogodišnjem londonskom turniru. Dvadesetpetogodišnji Italijan nije ispustio set cele nedelje u prestonici Engleske i bio je nemilosrdan u dominantnoj pobedi sa 6:4, 6:4 nad četvrtim nosiocem Aleksom De Minaurom u polufinalu. Rival u borbi za pehar biće mu danas domaći igrač Kameron Nori (14.35).

Dolazeći iz pristojnog izleta na šljaci, Beretini je morao da manevriše kroz neugodan raspored i pobedi ljude poput Endija Marija, Dana Evansa, a nedavno i De Minaura na putu do okršaja za trofej. Besprekorno serviranje bilo je ključno tokom Beretinijeve uspešne sedmice u Londonu, jer je uspeo da poentira sa preko 60% prvog servisa do sada.

Izabrane vesti

14.35: (1,27) Beretini - Nori (3,40)

U međuvremenu, Nori je, baš kao i Italijan, imao plodnu sezonu na šljaci ove godine. Dvadesetpetogodišnji Britanac bio je bolji od Denisa Šapovalova u dva seta (7:5, 6:3) za nešto više od sat i po u polufinalu, i tako se treći put ove godine našao u finalu. Pošto je eliminisao Aslana Karaceva i Šapovalova nema dileme da će domaći igrač biti pun optimizma, jer ima priliku da protiv Beretinija osvoji svoju prvu ATP titulu. Nori je do sada bivao poražen u finalima Oklandu 2019. i u Estorilu i Lionu na šljaci ranije ove godine.

Zanimljivo je da će Nori, koji je 41. na ATP listi, prvi put na turneji da ukrsti reket sa brojem devet Beretinijem. Italijan ulazi u duel kao veliki favorit, međutim, kao domaći momak, Nori će biti miljenik publike i uz podršku bi mogao da napravi iznenađenje.

ATP KVINS - FINALE

Nedelja

14.35: (1,27) Beretini - Nori (3,40)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

ATP KvinsMateo BeretiniATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara