Humanitarni tiket u podne: Milan Opačić tipuje za lečenje Boška Guglete

Vreme čitanja: 7min | ned. 20.06.21. | 11:39

Trener, poznati košarkaški radnik, vlasnik kampa Yubac očekuje pobedu Švajcarske!

“Nauči od najboljih” – deviza je kojom se vode u košarkaškom kampu Yubac čiji je vlasnik Milan Opačić. Kao velikom navijaču Crvene zvezde Milanu se ispunio jedan životni san kad je izabran za generalnog menadžera “crveno – belih”. Popularni Opača podržao je društveno odgovorno poslovanje kompanije MOZZART i postao 1837. učesnik Humanitarnog tiketa u podne. Potencijalni dobitak u plemenitom listiću usmerio je za lečenje Boška Guglete.

Boško je rođen 14.1.2021. godine u Novom Sadu. Nakon mnogobrojnih pregleda i analiza, dobili su rezultate kojih su se pribojavali. Bošku je uspostavljena dijagnoza SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1). Prvi korak u njegovom lečenju predstavlja lek Spinraza. Lečenje koje se pokazalo kao izrazito uspešno i koje je glavni cilj jeste genska terapija Zolgensma. Međutim, ova savremena terapija, trenutno je najskuplja na svetu i nedostižna je običnom čoveku.

Izabrane vesti

Upišimo 1032 i pošaljimo SMS na 3030 ili uplatom na dinarski račun: 160 – 6000001037970 – 33.

Sledeći iskustva iz Kine i SAD – a, u planu je da se ove godine na kampu Yubac, u Bajinoj Bašti, radi i sa decom iz sveta. Jedan od promotera kampa je MVP Evrolige Vasilije Vasa Micić, a Opačić, iz Kine, ovako je sastavio dobrotvorni listić:

Prva utakmica sa Evropskog prvenstva startuje u18.00 sati, Italija – Vels. U grupi “A” Italija vodi sa šest poena dok Vels ima dva manje. Domaći imaju deset trijumfa u nizu sa dve pobede od po 3:0 na EURO. Vels je odigrao 1:1 pa slavio sa 2:0. Međusobni odnos glasi 5:0:1, a Italijani su oslabljeni za dvojicu igrača. Naš gost se opredelio za kombinaciju.

KMB 1&2-5”.

Pošto Milan Opačić trenutno radi u Kini kao Technical Director FIBA BG Academy iskoristili smo priliku da nam kaže neku reč o tamošnjoj ligi. “CBA liga je profesionalna liga najvišeg nivoa na tlu Kine. Osnovana je 1995. godine, vodila ju je Kineska košarkaška asocijacija, a rukovodila je kompanija CBA. Liga obično počinje u oktobru, a završava se tokom maja. U CBA ligi takmiči se 20 ekipa”. Ponovo smo na EURO 2020 jer od 18.00 sati startuju Švajcarska – Turska takođe u grupi “A”. Međusobni skor je 2:1:4, uz napomenu das u Turskoj pripala poslednja dva okršaja. Turci su baš podbacili, bez bodova sa gol razlikom 0:5. Nakon remija sa Velsom Švajcarci su poraženi od Italije sa 3:0 i sada kao trećeplasirani pokušavaju da uđu u narednu fazu.

Jedinica”.

Pravila kineske lige su između NBA i FIBA pravila, kaže nam Opača. “Recimo, igraju se četiri četvrtine, a svaka traje 12 minuta. Igrač mora da napusti parket kada zaradi šestu ličnu grešku. U poslednjoj četvrtini svakom timu je dozvoljen kratak tajm-aut, ali da nastavim sa sastavljanjem dobrotvornog tiketa, Internasional – Seara”. Reč je o Seriji “A” u Brazilu. Međusobni odnos je ujednačen, 6:2:6, a poslednja dva okršaja dobio je Internacional sa 2:0. Rivali imaju identičan učinak, sa po četiri boda, i porazima u poslednjem kolu.

Jedinica”.

Sistem takmičenja u košarkaškoj ligi Kine čine predsezona, regularni deo sezone i doigravanje, dodatno nas informiše današnji plemeniti kladilac. “Svaki tim može da, u jednom momentu, ima trojicu stranaca na terenu. Klub ima pravo da igra sa po jednim strancem u svakoj četvrtini. Ako se igra sa Kinezima u prvom poluvremenu, sa jednim strancem u trećoj deonici, onda se mogu ubaciti trojica stranaca u poslednjih 12 minuta. U svakoj ekipi mogu se videti po jedan strani organizator igre, ali i centar stranac. Najbolji tim ima Guangdong Tigrovi koji su tri puta za redom bili šampioni. U svojim redovima imaju petoricu reprezentativaca, trener je i selektor Kine, a najbolji igrač Ji Đen Ljen”. I za kraj filantropskog tipovanja Đirona – Rajo Valjekano. Finale plej ofa, drugi meč dva tima u koji ulaze nakon pobede Đirone sa 2:1. Đirona nije izgubila na poslednjih 11 utakmica, poslednji put upravo od Valjekana. Istorijski gledano skor je, 5:4:6. Realno je da domaći neće propustiti priliku da pobede.

Dupla šansa jedan, iks”, zaključuje tipovnje Milan Opačić i o kineskoj ligi dodaje:

U sezoni 2020/21 od stranaca igrali su i Soni Vims, Ekpe Judo, Maršon Bruks, Džimer Fredet, Vilson Čendler, Brendon Pol, Miroslav Raduljica, Vladimir Štimac, Dejan Todorović…Takođe, mnogi CBA timovi angažuju strane trenere koji su mahom glavni treneri. Pomenimo samo neke od trenera koji su radili u Kini, Neven Spahija, Tomislav Tomović, Nenad Hrvojić, Jovan Gorec, Memi Bećirević, Dragan Raca. Nova sezona startuje sredinom oktobra i govori se da će se igrati u deset gradova”.

Malo o filantropskim aktivnostima kompanije. Mozzart je samo kroz ovu društveno odgovornu akciju donirao 19.869.037 dinara. Poznata televizijska voditeljka Marija Sekulović sastavila je prvi dobitni “Humanitarni tiket u podne”. Prvi plemeniti tiket sastavljen je na početku Evropskog prvenstva u fudbalu održanog 2016. godine.

Budite uz Mozzart koji svaki gol, postignut na EP, nagrađuje sa po 10.000 dinara i donira u humanitarne svrhe. Kompanija je još jednom pomogla sedmomesečnom Gavrilu Đurđeviću za čiji život se bore građani Srbije, muzičari, sportisti, novinari i glumci. Na humanitarnoj licitaciji je za 4.100 evra kupila kombinezon Maraša, glavnog lika iz filma „Južni vetar“, koji je nosio glumac Miloš Biković. Takođe, kompanija MOZZART je pobedila na humanitarnoj aukciji Ronaldove odbačene kapitenske trake sa fantastičnih 7.500.000 dinara, a suma je usmerena za lečenje malenog Gavrila za koga je okončana i aukcija potpisanog Mesijevog dresa. Početnu ponudu od milion dinara dao je Mozzart, a dres je otišao za 1.000.010 dinara. Ronaldov potpisani dres izlicitiran je za 1.300.010 dinara, a dres Zlatana Ibrahimovića otišao je za pola miliona dinara, kupac kompanija Mozzart. Naravno, novac ide za Gavrilovo lečenje.

MOZZART je u akciji “Sto terena za jednu igru” obnovio i svečano otvorio tačno 85. košarkaških terena. U naselju “Stepa Stepanović” otvoren je renovirani teren “Željko Rebrača”. U Zemunu “Novica Veličković”. Na otvaranju čačanskog Želovog terena svečanost su uveličali Duda Ivković, Dragan Kićanović, Željko Obradović…

Bili smo i generalni sponzori studentskog sporta na Beogradskom univerzitetu, a sada smo zlatni sponzori Univerzijade, tačnije BU, koja se tokom jula održava u Beogradu. Takođe, bili smo generalni sponzori KK Borac. Mozzart je bio naslovni sponzor KLS – a, sponzor ABA lige. Beting partneri smo KSS – a , FSS – a , FK Crvena zvezda, KK Partizan… Svojevremeno smo donirali inkubatore našim porodilištima.

U akciji “Novi dresovi za nove šampione” doniramo sportsku opremu. Podsetimo, regionalni lider u priređivanju igara na sreću pokrenuo je akciju kako bi podržao i manje, lokalne klubove. Tokom nekoliko prethodnih godina, opremu je dobilo oko 5.500 sportista iz više od 140 klubova.

Za UDUS, uz pomoć naših poznatih glumaca i predstave “Balkanski špijun”, Mozzart je obezbedio tri i po miliona dinara.

Napomenimo da je kompanija, samo kroz Humanitarni tiket u podne, donirala tačno 19.869.037 dinara, a srpski rukometaš Momir Rnić je naš poslednji dobitnik.

Mozzartov 843. učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

Podsećamo na Mozzartove plemenite kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima od preko 100.000 dinara.To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić, Milena Pavlović Čučilović, Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović, Aleksandar Simetrija Đorđević, Zoran Njeguš, Milan Zelen, Predrag Jeremić, Igor Gluščević, Slavoljub Krnjinac, Mirko Milikić, Mladen Krstajić, Vanja Savić, Vladimir Lučić, Danilo Nikolić, Olja Lević, Milovan Ćirković, Danilo Anđušić, Zoran Moka Slavnić, Marko Baćović, Radivoje Lale Bojičić, Vladimir Jocović, Goran Bjelogrlić, Nenad Nerandžić, Bojan Todorović i Momir Rnić junior.

Ne smemo zaboraviti ni na kompanijske donacije koje odlaze u RS.

Ukoliko “prođe” humanitarni tiket našeg gosta dobitak će biti doniran za Udruženje dece i omladine sa posebnim potrebama i njihovih roditelja Iskra, Novi Grad. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote su bile aktuelne u momentu sastavljanja Humanitarnog tiketa u podne!

U slučaju promene termina odigravanja meča, postgnut rezultat se smatra završenim ukoliko je meč odigran u roku od 50 sati od vremena navedenog u ponudi za klađenje. U slučaju da se sportsko takmičenje ne održi u roku od 50 sati za događaj se računa kvota 1.

Piše: Đurđe MEČANIN / Mloš MILIĆ


tagovi

humanitarni tiketMilan Opačić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara