Читај ми!

Stefanović za Skaj njuz: Vojno smo neutralni, to je naša prednost

Britanski "Skaj njuz" ocenio je da je nedavna poseta britanskog ministra odbrane Bena Volasa Srbiji, čiji je domaćin bio potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović, znak želje Kraljevstva da se ojačaju veze sa državom sa kojom nije uvek bilo na istim stranama, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Novinarka Skaj njuza je, kako se navodi u saopštenju, tokom izveštavanja sa vežbe "Platinasti vuk" koja je održana u bazi "Jug" kod Bujanovca navela da je znak želje Velike Britanije da ojača veze sa državom sa kojom nije uvek bila na istoj strani to što britanske snage rame uz rame sa srpskim snagama vežbaju borbu protiv terorista.

Dodala je da je borba na istoj strani tokom oba svetska rata zajednička istorija koja se ne zaboravlja, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Tom prilikom na pitanje novinarke Skaj njuza sa kim Srbija radije izvodi obuke – sa britanskim ili ruskim snagama, ministar Stefanović odgovorio je i sa jednima i sa drugima.

"Mi smo vojno neutralni, tako da ne moramo da radije izvodimo obuke ni sa jednima, ni sa drugima, biramo i jedne i druge. To je naša prednost", rekao je Stefanović.

Dodaje se da su na ovogodišnjoj vežbi "Platinasti vuk" koja se održavala od 3. do 18. juna u bazi kod Bujanovca, učestvovala ukupno 524 pripadnika Vojske Srbije i oružanih snaga iz 10 partnerskih zemalja.

Ove godine prvi put su učestvovali i pripadnici oružanih snaga Grčke i Francuske, dok je uz 259 pripadnika Vojske Srbije, kontigent oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva sa 69 pripadnika bio najbrojniji.

Na pitanje Skaj njuza da li Rusija može ovo obnovljeno prijateljstvo između dve zemlje posmatrati sa sumnjom, britanski ministar odbrane je odgovorio: "Balkan je važan za bezbednost Evrope. Mi ne dolazimo ovde da bismo stvarali probleme. Došli smo ovde da stvorimo partnerstvo", rekao je Ben Volas koji je boravio u poseti Srbiji 16. i 17. juna.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво