Izvor: B92

Atina nudi mnogo više od Akropolja i čuvenih muzeja.

Grad i okolna predgrađa dom su odličnih plaža, a ne treba zaboraviti ni da Atina ima najdužu obalu od svih evropskih prestonica. Boravak u Atini ne mora da znači da ste izabrali grad umesto plaže. Mnogo je obala u blizini grada koje se mogu nadmetati sa onima smeštenim na grčkim ostrvima.

Iskoristite putovanje do čuvenog antičkog grada na najbolji način i posetite ujedno i najlepše plaže u širem području grada. Do njih se lako može doći automobilom, taksijem ili javnim prevozom.

Plaža Akti Vouliagmenis

Smeštena u blizini Atine, ovo je popularna plaža zbog peščane obale i mirne vode. Obavezno dođite ranije ujutru ako želite da nađete slobodne suncobrane i ležaljke. Sigurno ćete poželeti da provedete ceo dan na plaži. To i možete da učinite, jer su vam ovde na raspolaganju razne grickalice i pića, kao i omiljena letnja kafa, frape.

Tu su i igrališta za decu, travnati tereni na kojima se možete baviti nekim sportom kao i besplatan "Wi-Fi". Plaća se naknada za iznajmljivanje ležaljki na plaži.

Jezero Vouliagmeni

Ovo iskustvo će sigurno biti zaista jedinstveno i nešto što želite da doživite tokom posete Atini. Posetite ovo prirodno jezero koje se nalazi na ulazu u jedan od najsloženijih i najtajanstvenijih pećinskih sistema na svetu.

Voda u jezeru je slankasta jer je kombinacija podzemne morske vode i termalnih izvora koji se slivaju sa planine Himetus. To je razlog zašto ovde možete imati prirodan doživljaj termalne banje.

Cena ulaznice je oko 15 eur po osobi. Ulaz po punoj ceni morate platiti čak iako ne nađete slobodnu ležaljku ili suncobran, tako da je dobra stvar stići što ranije.

Plaža Asteras

Plaža Asteras je sjajno utočište od vreve grada smešteno u južnom predgrađu Atine. Mala naknada koju plaćate za ulaz uključuje suncobran i ležaljku.

Na ovoj plaži vas dočekuje kristalno čista tirkizna voda. Što se dodatnih sadržaja tiče, tu su i kabine za presvlačenje, tuševi, samouslužni restoran, tri bara, sportovi na vodi, kao i trampoline i igralište za decu.

Plaža Glifada

Glifada se nalazi južno od Atine i savršeno je mesto za beg od užurbane grčke prestonice. Azurna voda oivičena je zlatnim peskovitim obalama. Posetioci mogu pronaći mnoštvo barova i restorana na plaži, a povoljno je i iznajmljivanje ležaljki.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.