Slikaj se pored murala i osvoji nagradu

Lokalne vesti - Nedelja 20.06.2021 - 08:19

„Mural zajedništva“ na zidu Narodnog univerziteta pored Gradskog parka, koji su naslikali polaznici Likovne radionice, već je postao svojevrsna atrakcija grada Vranja, i ljudi već rado zastaju pored njega da se slikaju.

Foto: S.Tasić/OK Radio Foto: S.Tasić/OK Radio

Građanske inicijative sada daju još jedan povod za slikanje, jer su za fotografiju sa najkreativnijim komentarima obezbedili nagrade – polaroid kameru, bluetooth slušalice i univerzalni wireless punjač za telefon.

- Slikajte se sa nekim ispred murala i napišite u opisu fotke šta vas spaja – to može biti vama draga osoba ili neko koga ste tek upoznali.

Nije važno da li ćete se slikati sa jednom, dve ili više osoba, samo budite kreativni, a najzabavnije objave biće nagrađene. Sliku možete šerovati na bilo kojoj od sledećih duštvenih mreža (feed ili story) i tagujte nas (Insta @gradjanske, FB @gradjanskeinicijative i TW
@gradjanske), uz obavezno korišćenje #živimozajedno i možda baš vaša fotka osvoji neku od kul nagrada“, stoji na društvenim mrežama Građanskih inicijativa -
kažu iz Građanskih inicijativa.

Akcija fotografisanja već je počela i traje sve do utorka, 22. juna do 12:00 sati.

Proglašenje pobednika i dodela nagrada planirani su za sredu, 23. jun od 14:00 sati, kada će se „Mural zajedništva“ zvanično predstaviti građanima Vranja.

Osim dodelele nagrada, tog dana će se održati javni čas crtanja na temu „Zajedništvo“ kome mogu prisustvovati svi zainteresovani, a organizujemo i akciju pod nazivom „Podrži umetnost i obuci je“, u kojoj će posetioci za simboličnu donaciju Likovnoj radionici moći da dobiju super majicu sa motivima murala.

Mural su naslikali polaznici Likovne radionice u Vranju na osnovu idejnog rešenja Nevene Micić, koja je na konkursu sa temom „zajedništvo“ dala najbolji predlog kako oslikati ovaj zid u centru grada.

Vesna Marinković Stanković, dugogodišnja profesorka slikanja u ovoj radionic, rukovodila je ovim mladim timom umetnika koji su za vrlo kratko vreme stvorili pravo umetničko delo koje šalje poruku ljubavi u svakom obliku, kao glavnog pokretača pojedinca, ali i čovečanstva.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: