Fudbaleri Operarija (©Shutterstock)
Fudbaleri Operarija (©Shutterstock)

Tvrđava u Parani neosvojiva i za Mocarta: Crveni, makazice i projektil srušili Kruzeiro (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.06.21. | 02:16

Brazil, Serija B: Prvi poraz brazilskog stručnjaka na klupi Kruziera

Došao je Mocart i Kruzeiro je procvetao. Osvojio je klub iz Belo Orizontea sa novim trenerom četiri boda u minula dva kola i tako pobega sa dna. Ipak, u Parani protiv Operarija je pretrpeo poraz, kojem je kumovao crveni karton defanzivca Vevertona - 1:2 (1:1).

Iako je od 29. minuta imao igrača manje, Kruzeiro je u Parani bio bolji rival. To ipak nije bilo dovoljno za novi trijumf. Brojčano superiorniiji rival je još jednom odbranio svoj Hermano Kruger stadion, na kojem nije poražen gotovo sedam meseci. U tom periodu je, zaključno sa večerašnjim trijumfom, ostvario učinak od 14 pobeda i tri remija.

Izabrane vesti

Gosti iz Belo Orizontea su bili duplo bolji rival u prvih 45 minuta, što se jasno oslikava kroz broj šuteva. Kruzeiro je domaćem golmanu pretio u 10 navrata (Operario dvostruko manje), dva puta je Braga Souza uspeo da interveniše, ali treći udarac gostujućih igrača u metu nije uspeo da spreči da mu odsedne u mreži.

21.00: (2,25) Nautiko (3,00) Botafogo (3,30)

Igrao se 29. minut kada je zbog jako neopreznog starta Veverton zaradio isključenje. Uleteo je sa dve noge u protivničkog igrača u sudija nije imao dilemu. Samo tri minuta kasnije, Kruzeiro se našao u novom problemu. Iz slobodnog udarca koji je usledio posle prekršaja defanzivca gostujuće ekipe, usledio je odličan centaršut, posle kojeg je jedan od igrača domaće ekipe pogodio prečku. Lopta se odbila do Seržija, koji je na spektakularan način naterao Fabija da vadi loptu iz mreže. Sjajnim makazicama sa ivice peterca je doneo prednost domaćoj ekipi.

Nisu se ipak Mocartovi puleni predali posle svega što im se dogodilo u samo 180 sekundi. Nastavili su da prete i sa igračem manje, da bi Avgusto u 44. minutu poravnao rezultata. Odbila se lopta do levog beka gostiju, posle jednog šuta njegovog saigrača, koji je naterao golmana Operarija da se baci, pa nije stigao na vreme da se podigne i vrati među stative, što je omogućilo Avgustu da pogodi praznu mrežu.

Usledio je odlazak na odmor, u nastavku je sastav iz Parane uglavnom imao loptu u svojim nogama, ali daleko od toga da je Kruzeiro bio bezopasan. Ipak, u 85. minutu, Silva snažnim udarcem sa oko 30 metara udaljenosti donosi trijumf domaćoj ekipi. Uputio je pravi projektil ka golu rivala, ali je utisak da je Fabio morao bolje da reaguje. Do kraja nije bilo dovoljno vremena za goste da priprete sa igračem manje, Operario je osvojio čitav plen.

SERIJA B – 5. KOLO

Nedelja

Operario - Kruzeiro 2:1 (1:1)

Vitorija - Bruske 3:1 (0:1)

Sampajo Korea - Konfijansa (u toku)

Vilja Nova - Koritiba (u toku)

21.00: (2,25) Nautiko (3,00) Botafogo (3,30)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 2Brazil Serija BKruzeiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara