Stadion Ostina (©AFP)
Stadion Ostina (©AFP)

Istorija u Ostinu, MLS se prvi put igra u tom gradu u Teksasu

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.06.21. | 23:15

San Hoze noćas (03.00) ima čast da otvori Q2 stadion, barem kada je klupski fudbal u pitanju

Zbog kašnjenja završetka radova na Q2 stadionu u Ostinu najmlađi član MLS-a je prvih osam mečeva morao da igra kao gost. Konačno, sve je spremno za spektakl i noćas će San Hoze da bude prvi klub koji će da gostuje u ovom mestu u Teksasu. Istorijski meč je na programu u noći između subote i nedelje od 03.00.

Ostin je debitant u MLS, a njegov stadion Q2 zvanično je otvoren pre nekoliko dana. Čast da ga prva testira imala je ženska reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, koja je izgubila prijateljski meč od Nigerije sa 2:0.

Izabrane vesti

Sada će i Ostin da isproba teren Q2 stadiona. Najčešće premijera u MLS je donosila domaćinu pozitivne rezultate. Od poslednjih 13 klubova koji su debitovali u tom takmičenju, samo tri su izgubili svoj prvi meč na svom terenu. Bili su to Atlanta Junajted i Minesota Junajted (oba 2017. godine) i Nešvil (2020. godine).

03.00: (2,00) Ostin (3,45) San Hoze (3,80)

Ostin ne beleži dobre rezultate za sada, što je i očekivano. Ostvario je samo dve pobede, još dva puta je remizirao i četiri puta izgubio.

Seriju od tri vezana poraza prekinuo je u poslednja dva kola. Remizirao je najpre sa Sijetlom (0:0), a zatim i sa Sporting Kanzas Sitijem (1:1).

San Hoze je možda i jedan od najidealnijih timova koji je mogao da dođe u Ostin u ovom trenutku, barem iz ugla domaćina. Pobedio je na samo tri od poslednjih 13 mečeva koje je igrao kao gost, a zanimljivo da nijednom u tom periodu nije remizirao. Među porazima bilo je i nekih baš teških, poput onog od Sijetla sa 7:1. Kolorado ga je u septembru prošle godine savladao sa 5:0, a Los Anđeles sa 5:1.

U Ostinu su spremili pravu malu proslavu pre početka utakmice. Angažovan je Aron Stivens, muzičar rodom iz Teksasa da otpeva himnu Sjedinjenih Američkih Država. Nastup će imati i gitarista Džeki Venson, dok će muralista Kris Rodžers da otkrije svoje najnovije umetničko delo.


tagovi

MLSSan Hoze ZemljotresiSan Hoze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara