Jeremić: Po smeni vlasti revanšizam, zabrana rada socijalistima, naprednjacima, radikalima...

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da revanšizam za koji se ta stranka zalaže znači da će po promeni vlasti biti trajno zabranjen rad SPS i "svim derivatima" Srpske radikalne stranke.

To uključuje, kako je rekao, i Srpsku naprednu stranku.

"Revanšizam je i trajna zabrana televizije Pink i sadržaja koje ona forsira. Revanšizam je da budu zatvoreni Ana Brnabić i Aleksandar Vulin. Revanšizam je pretpostavka da više nikada nikome ne padne na pamet da dolazak na vlast znači dozvolu za prisvajanje države", rekao je Jeremić u Nišu, gde je održana konstitutivna sednica Gradskog odbora Narodne stranke Niš.
 
Jeremić je istakao da je "kraj aktuelne vlasti bliži nego što mnogima deluje", ali da je smenjivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića "važan, ali tek prvi korak" ka konačnom cilju promene sistema, i dodao da će Narodna stranka igrati ključnu ulogu i u promeni vlasti i u uspostavljanju normalnog i demokratskog poretka, a da će prihvatanje revanšizma biti majka svih uslova za saradnju sa Narodnom strankom.
 
"Vučić je, između ostalog, uništio i parlament tako što ga je napunio kebarama, piljama, božičkama, atlagićima… Namerno je izabrao da tamo sede najgori, da bi se ljudima povraćalo kad vide skupštinu i da bi iz kolektivne svesti izbrisao ideju da se u parlamentu odlučuje nešto važno", rekao je, između ostalog, Jeremić.
  • Пискош Фред

    30.06.2021 00:15
    Zbog ovakvih...
    Mnogo decenija treba da prođe (ako se to opšte desi), da bude "nešto" od Srbije. Većina vas ste neradnici, paraziti, kritizeri, umesto sedenja u kafićima, latite se posla. Čast izuzecima. (Ovo je stanje u Srbiji). Nikada Srbija nije toliko napredovala, kao zadnjih nekoliko godina. (No vi "kritizeri" niste zaslužni za to)...
  • Bas

    20.06.2021 15:12
    Uzas
    ..između ostalog, uništio i parlament tako što ga je napunio kebarama, piljama,
  • NSCitizen

    20.06.2021 12:04
    Šta je ekstremizam?
    Teško da možemo govoriti o promeni sistema vlasti ali i sistema vrednosti kod ovakvih ekstremističkih izjava čoveka koji sebe definiše kao demokratsku opoziciju.Unapred obećavati zabranu bilo koje stranke kad dođeš na vlast nije demokratija šta god mi mislili o Radikalima ,SPS-u i SNS-u.( a znamo da jesu štetočinske partije).Poenta je stvoriti sistem u kome takve stranke nemaju šansu da nekažnjeno promovišu,fašizam,nacionalističke i šovinističke ideje odnosno netoleranciju i nasilje i da sa tim idejama osvoje vlast.To podrazumeva efikasno pravosuđe i policiju a čega danas nema ili ima samo u tragovima.Kraće rečeno treba menjati sistem a ne unapred obećavati neke zabrane a sistem ostane isti.Kada budemo imali takav sistem koji će delovanjem svojih institucija onemogućiti sve ekstremističke organizacije i partije onda će to biti dobra osnova za obnovu demokratije.Na žalost u sadašnjem sistemu državnih organa i organizacija je jako mnogo ljudi koje je postavila sadašnja vlast a koji nemaju demokratske stavove već su postavljeni sa pozicija sile vlasti a često nemaju ni osnovna znanja niti kulturu komunikacije,toleranciju i osećaj odgovornosti prema građanima za posao koji obavljaju.Zato će proći dosta vremena dok se to ne promeni.U tom periodu treba početi izgradnju novih vrednosti i primenu zakona i pravila koji će onda dovesti do minimalizacije uticaja stranaka tipa SNS,SPS ,Radikala i sličnih.Komesarske zabrane i partijske čistke nisu nikada rešile probleme u politici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.