Vesti

0

Vežba Rečne flotile na Tisi

Autor: AP

Izvor: Beta

Vežba Rečne flotile na Tisi

Izvor: Foto: Beta /Goran Stankovic

Pripadnici Rečne flotile Vojske Srbije izvode na Tisi kod Titela taktička uvežbavanja i vežbe u sadejstvu sa Ratnim vazduhoplovstvom i Protivazduhoplovnom odbranom (PVO).
Angažovano je oko 300 pripadnika Vojske Srbije iz sastava Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva, 12 brodova, četiri vazduhoplova, tri amfibijska transportera i više od 25 drugih plovnih objekata, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Uvežbavaju se taktičke radnje i postupci rečnih jedinica na sprečavanju (imaginarnog) prodora neprijateljskih snaga u dubinu rasporeda sopstvenih jedinica odbranom plovnog puta.
 
Manevrom plovnih objekata u sadejstvu sa lovačko-bombarderskom avijacijom izvršavaju se taktičke radnje na blokadi i kontroli plovnog puta, desantiranje i uspostavljanje skelskog mesta prelaza i "proigravaju druge situacije u kojima se mogu naći pripadnici rečnih jedinica".
 
Aktivnosti na Tisi deo su združene taktičke vežbe sa bojevim gadjanjem "Munjeviti udar 2021", koju na osam lokacija širom Srbije izvode jedinice Kopnene vojske u sadejstvu sa Ratnim vazduhoplovstvom i PVO, 72. brigadom za specijalne operacije i 63. padobranskom brigadom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR