Vesti

0

Djilas: Umesto u besmislene projekte investirati u poljoprivredu

Autor: AP

Izvor: Beta

Djilas: Umesto u besmislene projekte investirati u poljoprivredu

Izvor: Novi magazin /Đurađ Šimić

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas je danas u Blacu ocenio da je umesto u "besmislene projekte i prljave tehnologije" neophodno investirati u domaću poljoprivredu i selo.
Djilas je, tokom razgvora s gradjanima naglasio da je neophodno da država napravi otkupne centre i garantuje otkupne cene, da uloži u kapacitete za preradu voća i tako omogući ljudima da žive od rada, saopštila je SSP.
 
"To je moguće uraditi ako prestanemo da finansiramo besmislene projekte koji ne služe ljudima i uložimo novac u poljoprivredu i selo", rekao je on.

Djilas smatara da je to razvojna šansa Srbije ako, kako je ukazao, "prestanemo da uništavamo zemlju prljavim tehnologijama koje donose kineski investitori i ako prestanemo da reke trpamo u cevi zarad profita nekih ljudi bliskih režimu".

Prema njegovim rečima, to je Plan za dan posle SSP koji garantuje da će država pomoći svakom čoveku koji radi i bori se.

On je rekao i da taj plan garantuje veće plate lekarima, povratak dostojanstva onima koji uče dece, gorivo bez akciza za poljoprivrednike, kao i povratak pravde.

"Ne može se živeti dobro sve dok je Srbija evropski šampion u korupciji, o čemu svedoči izveštaj Instituta u Bazelu", rekao je on.

Djilas je naveo i da će SSP, u skladu sa zakonom, napraviti specijalno tužilaštvo koje će se baviti svim javnim funkcionerima i da će imati tužilačku policiju čiji rad, kako je naveo, "neće zavisiti od nekog ministra policije koji štiti svoje stranačke i poslovne ortake".

On je napomenuo i da Plan za dan posle podrazumeva i povratak gradjanske časti kao kategorije na kojoj počiva Srbija, a to, kako je objasnio, znači usvajanje zakona o lustraciji koji garantuje da oni koji su ljude maltretirali, ucenjivali, varali neće više moći da se kandiduju i da budu birani.

Zamenik predsednika SSP Borko Stefanović istakao je značaj zajedničke borbe za izborne uslove i dodao da u toj borbi učestvuju svi koji veruju da gradjani zaslužuju" da biraju bez ucena i na bazi istinitih informacija koje treba da čuju na javnom servisu".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR