Kultura

0

Oko 10.000 rokera i metalaca u Engleskoj na prvom muzičkom festivalu od izbijanja pandemije

Autor: KP

Izvor: Beta

Oko 10.000 rokera i metalaca u Engleskoj na prvom muzičkom festivalu od izbijanja pandemije

Izvor: Beta,AP / Joe Giddens

Hiljade obožavalaca hevi metala i roka kampuju, pevaju, čak i po kiši, na prvom britanskom muzičkom festivalu od početka izbijanja pandemije koronavirusa.


Trodnevni muzički festival je organizovan kao pilot projekat za 10.000 ljudi u svrhu istraživanja koliko je siguran povratak muzike.

Rok - metal Daunloud festival (Download) otvoren je juče u Donington parku u Velikoj Britaniji na kome posetioci mogu uživo da gledaju više od 40 bendova uključujući Frank Carter i The Rattlesnakes i Bullet for Mi Valentine.

Svi učesnici su testirani na kovid-19 pre dogadjaja i ne moraju da nose maske ili da se pridržavaju pravila socijalnog distanciranja tokom festivala.

Promoter festivala Endi Koping rekao je da na dogadjaju, koji traje do sutra, uprkos povremenoj kiši, vlada "potpuni osećaj euforije".

Pre pandemije Daunloud festival je posećivalo oko 100.000 gledalaca.

Daunloud festival će se u potpunosti vratiti 2022. godine sa učesnicima što su KISS, Iron Maiden i Biffy Clyro.

Velika Britanija je zabeležila skoro 128.000 smrtnih slučajeva od korona virusa, što je najviše u Evropi. Vlada je odložila planirano ukidanje preostalih socijalnih i ekonomskih ograničenja do 19. jula usred porasta slučajeva zaraze zbog sve prisutnijeg delta soja virusa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR