ONI SU KANADSKI BONI I KLAJD: Influenserka i njen dečko počinili stravičan zločin pa pobegli u Evropu: Uhvaćeni u Budimpešti FOTO
Foto: Printscreen/Hamilton Police Service

MESECIMA BILI U BEKSTVU

ONI SU KANADSKI BONI I KLAJD: Influenserka i njen dečko počinili stravičan zločin pa pobegli u Evropu: Uhvaćeni u Budimpešti FOTO

Planeta -

Posle tromesečne potere, ćerka istaknute kanadske poslovne žene i njen dečko najzad su uhapšeni zbog povezanosti sa pucnjavom u februaru u kojoj je ubijen 39-godišnjak, dok je njegova trudna verenica hospitalizovana boreći se za život.

Jun "Lusi" Lu Li (25) i njen partner Oliver Karafa (28) pobegli su iz Kanade ukrcavši se na let za Istočnu Evropu samo dan nakon incidenta. Putovali su kroz Slovačku, matičnu zemlju Karafe i Češku, pre sletanja u Budimpeštu, gde su ih kanadske vlasti pronašle uz pomoć svojih evropskih kolega.

Dvojac je osumnjičen za ubistvo Tajlera Preta, oca troje dece koji je upucan i ubijen u kući u kanadskom gradu Hamiltonu 28. februara, saopštila je policija Hamiltona. Pretova verenica, 26-godišnjakinja, teško je povređena i hospitalizovana nakon incidenta.

Pretova majka rekla je da je verenica njenog sina u to vreme bila trudna i da je zbog povreda izgubila bebu.

"Prošli smo kroz užasno razdoblje“, rekla je opisavši tragediju kao "izuzetno brutalan slučaj ubistva“.

Svog pokojnog sina opisala je kao "neverovatnu“ osobu i "fenomenalnog" oca.

Policija još nije objavila detalje o motivu napada, rekavši samo da su se žrtve i osumnjičeni počinioci poznavali pre nego što se incident dogodio.

Li je, kako sugeriše njen profil na Instagramu, uinfluenserka. Fotografije sa njenog profila, koji su u međuvremenu uklonjene, prikazivale su je kako pozira sa svojim sestrama trojkama, od kojih je jedna bivša takmičarka za Mis sveta u Torontu, u donjem rublju i kupaćim kostimima.

Karafa, rođeni Slovak koji živi u Torontu, ima policijski dosije i odležao je pet godina jer je pod uticajem nedozvoljenih supstanci izazvao fatalnu saobraćajnu nesreću.

Dana 28. februara policijska služba Hamilton odgovorila je na pucnjavu koja se dogodila u industrijskom parku.

Istražitelji su ubrzo identifikovali Oivera i Lusi kao odgovorne za pucnjavu, iako nisu rekli šta ih je navelo na takav zaključak. Par je od tada u kanadskoj javnosti prozvan "kanadski Boni i Klajd".

Oliver i Lusi sada čekaju izručenje u Kanadu radi suđenja za prvostepeno ubistvo i pokušaj ubistva.

Lusina majka predsednica je uticajne kanadske kompanije za upravljanje imovinom sa brojnim političkim vezama. Fotografisana je kako se rukuje sa kanadskim premijerom Džastinom Trudoom i pozira sa premijerom Ontarija Dagom Fordom.

"Duboko smo šokirani, uznemireni i zbunjeni zbog Lusine umešanosti u nesrećni incident", saopštila je porodica.

Kurir.rs/The Daily Beast

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track