Vesti

0

CLS: Košutnjak vikendom zatvoriti za motorni saobraćaj

Autor: KP

Izvor: Beta

CLS: Košutnjak vikendom zatvoriti za motorni saobraćaj

Izvor: pixabay.com

Centar za lokalnu samoupravu najavio je danas da će Gradskoj upravi Beograda, Skupštini grada i gradonačelniku Zoranu Radojičiću uputiti formalnu inicijativu da se vikendom zabrani motorni saobraćaj u jednosmernim ulicama unutar spomenika prirode Košutnjak.


Iz te nevladine oranizacije su naveli da bi zabrana obuhvatila Pionirsku ulicu, od Hajdučke česme do Pionirskog grada, zatim saobraćajnicu koja povezuje parking FK Rakovica i parking kod Hajdučke česme, kao i saobraćajnicu koja počinje od ulice Luke Vojvodića i završava se kod parkinga FK Rakovica.

"Donošenjem ove mere bi se dodatno promovisala urbana mobilnost, aktivni vidovi kretanja, bezbednost rekreativaca i izletnika, kao i ukupna svest o značaju i vrednosti Košutnjaka za imidž, čistiji vazduh i ublažavanje klimatskih promena u Beogradu", stoji u saopštenju.

Dodaje se da se privremenim režimom zabrane saobraćaja ne bi sprečila gradska kretanja, "jer sve navedene saobraćajnice imaju alternativne pravce za dolazak na destinacije koje okružuju spomenik prirode Košutnjak".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR