Fudbaleri Pahtakora (©AFP)
Fudbaleri Pahtakora (©AFP)

AZIJA: Kašiva u Hirošimi godinama nije primila ni gol, Pahtakor se izdvaja na vrhu prvenstva Uzbekistana

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.06.21. | 08:49

Pogledajte koji nas to značajni fudbalski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu...

Izabrane vesti

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Duel dva najslabija tima u Južnoj Koreji, barem prema trenutnom stanju stvari. Imaju još dovoljno vremena da promene stvari u svoju korist, Seul čak može i da izbori plasman u plej-of, ali ako ne podignu formu u skorije vreme preti im ispadanje iz lige. Gvangđu je zaista najgori, ima 12 poraza iz 18 utakmica i zasluženo nosi fenjer. Ispred njega je Seul sa dva boda više, 16 ukupno, ali i dva odigrana meča manje. Kako mu šestoplasirani Đeđu beži samo šest bodova, a odigrao je i tri utakmice više, ulaskom u formu u finišu ovog dela sezone plej-of je dostižan cilj. Za početak, da pobedi danas i tako prekine niz od 11 mečeva bez trijumfa.

JOKOHAMA FK - TOKIO, 11.00

(Fudbal, Japan 1)

Za razliku od gradskog rivala Marinosa, Jokohama FK igra užasno ove sezone. Ubedljivo je poslednja na tabeli, sa samo sedam osvojenih bodova iz 18 mečeva. Trijumf nad Šonanom sredinom maja bio je jedini njen ove sezone, a iz naredna četiri kola odnela je samo jedan bod. Tokio je baš u tom periodu podigao formu, vezao dve pobede, a zatim posle poraza od Šimizua (3:0) osvojio i bod protiv Hirošime (0:0). To je bilo dovoljno da barem na kraće vreme pobegne iz opasne zone i približi se sredini tabele. Prošle godine je na ovom stadionu izgubio od Jokohame sa 1:0. Vreme je za osvetu.

HIROŠIMA - KAŠIVA, 12.00

(Fudbal, Japan 1)

Kašivi Rejsolu baš ne ide ove sezone u prvenstvu. Trenutno je u zoni ispadanja, što i nije iznenađujuće s obzirom na to da nije pobedio u poslednjih šest kola. U tom periodu je osvojio samo jedan bod, protiv Šonana (1:1). Pre deset dana je iz nacionalnog kupa eliminisao Točigi Siti sa 3:0, posle čega je usledila i pauza za reprezentacije. Videćemo koliko mu je ona prijala kada bude danas gostovala timu sa sredine tabele. U Hirošimi Kašiva nije izgubila na poslednjih pet gostovanja, četiri puta je pobedila i jednom remizirala. Zanimljivo, domaćin joj nije dao nijedan gol još od 2014. godine.

AGMK - METALURG, 17.00

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Posle pauze zbog mečeva reprezentacija ovog vikenda se nastavio šampionat u Uzbekistanu. Pre odlaska na odmor, tačno mesec dana ranije AGMK je neočekivano izgubio od Mašal Muboraka. Tako je dodatno izgubio korak za liderom Pahtakorom, koji mu beži sada šest bodova. AGMK mora da započne novu pobedničku seriju ako želi da se umeša u borbu za titulu, pošto je uzbekistansko prvenstvo dosta slično našem i najjači klubovi retko gube bodove. Metalurg iz Bekabada je nepredvidljiva ekipa, posle slabog početka sezone tri puta je pobedila u poslednja četiri kola. Još uvek nema nijedan remi ove sezone.

PAHTAKOR - SOGDIJANA, 17.00

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Pahtakor sigurnim korakom gazi ka četvrtoj uzastopnoj tituli. Prvi je na tabeli, iz osam mečeva je osvojio 22 poena, što znači da je samo jednom "skliznuo" i odigrao nerešeno. Sada mu predstoji verovatno najveći izazov u dosadašnjem delu sezone. Sogdijana je jedini tim uz Pahtakor koji ove sezone još ne zna za poraz. Odigrala je utakmicu više, odigrala tri puta nerešeno i sada ima 21 bod. Poslednji put su se ova dva tima sastala u decembru prošle godine u osmini finala Kupa Uzbekistana, a aktuelni prvak je slavio sa nestvarnih 8:1 i kasnije je osvojio to takmičenje. Sogdijana nije izgubila samo jednom na poslednjih 16 duela sa Pahtakorom.

TURON - BUNJODKOR, 17.00

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Bunjodkor ni ove sezone nema tim koji je konkurentan Pahtakoru. Petostruki prvak Uzbekistana je poslednju titulu osvojio sada već davne 2013. godine. Posle toga je samo još 2016. završio na drugoj poziciji, a poslednjih godina je bliži sredini tabele. Sada je peti, ali već ima 10 bodova manje i meč više od Pahtakora. U poslednjih pet kola pobedio je samo jednom, tako da je već sada jasno da od šampionskih ambicija nema ništa. Danas mu je rival fenjeraš Turon, jedina ekipa koja još nije pobedila ove sezone. Gosti su veliki favoriti, iako više nisu u vrhu.


tagovi

Japan 1Južna Koreja 1Uzbekistan 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara