Šapovalov (© Reuters)
Šapovalov (© Reuters)

Malo kome se ide u Tokio: I Šapovalov odustao od Olimpijskih igara

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.06.21. | 00:03

Novaku Đokoviću se crta put do zlata

Kako je krenulo, izgleda da Novak Đoković neće imati dostojnog takmaca u jurišu na zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ista konstatacija važila bi i da su svi treniseri sveta potvrdili učešće, ali kako su mnogi saopštili da uopšte neće put Dalekog istoka našem najboljem sportisti se crta put do trona.

Poslednji u nizu tenisera koji saopštili da odustaju od Olimpijskih igara je Denis Šapovalov. Kanađanin se na ovaj korak odlučio zbog strogih protokola vezanih za ulaz sportista u Japan i poštovanja procedura u borbi sa pandemijom virusa korona, koji stvara velike probleme organizatoru.

Izabrane vesti

Bio je to težak izbor. Oduvek sam sanjao da predstavljam Kanadu, da predstavljam svoju zemlju na Olimpijskim igrama. Svaki sportista sanja o tome, posebno ja. Sa obzirom na ograničenja vezana za virus koronai svime što se trenutno događa, u dogovoru sa timom smo zaključili da bi bilo najbolje da preskočimo Igre. Takođe, bolovi u ramenu se ponavljaju, to utiče na igru. Zato, ne želim da igram previše i da se previše naprežem. predelili smo se da imamo dobru sezonu na travi“, predočio je Šapovalov.

U Japanu ga neće biti, na narednim Olimpijskim igrama hoće.

Pariz 2024. nije tako daleko. I sigurno će mi biti drago da učestvujem na tom takmičenju“, napomenuo je Šapovalov, trenutno 15. na ATP listi.

Pre njega, od učešća na Igrama u Tokiju odustali su: Rafael Nadal, Dominik Tim, Roberto Bautista Agut, Kasper Rud, Beona Per, Gvido Pelja, Federiko Delbonis, Džon Izner, Rajli Opelka, Tejlor Fric, Sem Kveri, ali i Srbi Dušan Lajović i Laslo Đere.


tagovi

Denis ŠapovalovTenisOlimpijske igre 2021Olimpijske igreATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara