');
Najnovije vesti
Blic Vesti Politika

U Crnoj Gori privedena pristalica Mila Đukanovića, okupljeni na promociji knjige Malagurskog skandirali: "Ne damo svetinje" (FOTO)

Grupa građana okupila se večeras ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici povodom projekcije filma Borisa Malagurskog "Crna Gora - podeljena zemlja".

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Projekcija filma Borisa Malagurskog Crna Gora privođenje Foto: Vijesti - Savo Prelevic / Ustupljene fotografije
Projekcija filma Borisa Malagurskog Crna Gora privođenje
Foto: Vijesti - Savo Prelevic / Ustupljene fotografije

Policija, koja je večeras u velikom prisustvu bila ispred Hrama, na Bulevaru ispred Hrama oko 21.30 sati sprečila je fizički kontakt između građana koji protestuju i onih koji podržavaju organizovanje projekcije filma.

Foto: Vijesti - Savo Prelevic / Ustupljene fotografije

Nedugo zatim došlo je do incidenta ispred zgrada u Bloku pet - policija je privela jednog od okupljenih, jer nije želio da se udalji i pored upozorenja. Policija je upotrebila sprej.

Policija je u marici odvezla muškarca koji je na sebi imao majicu sa likom Mila Đukanovića. Okupljeni su počeli da se razilaze oko 22.30 sati.

Pročitajte još

Predstavnice feminističke grupe "Bogougodnice" okupile su se na Bulevaru Džordža Vašingtona i istakle da dižu glas protiv politizacije crkve, mržnje i projekcije filma Malagurskog.

Foto: Vijesti - Savo Prelevic / Ustupljene fotografije

Protivnici održavanja projekcije, među kojima je i član Građanske inicijative "21. maj" Aleksandar Saša Zeković, okupili su se preko puta Hrama, odnosno na stazi pored Bloka pet.

Policija je napravila kordon, a oko Hrama je postavljena ograda, dok su okupljeni građani skandirali "Ne damo svetinje."