Tvrdo do koske: Ostrvski derbi bez golova i pobednika, Englezi nisu pokazali da su bolji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.06.21. | 22:50

Mnogo zadovoljniji izabranici Stiva Klarka - 0:0

Ostrvski derbi između Engleskse i Škotske potpuno zasluženo nije imao pobednika, ali će zbog toga mnogo više žaliti Gordi albion. Izabranici Gereta Sautgejta nisu uspeli da stignu do slavlja, koje bi im garantovalo plasman u osminu finala, pa će ovako o svojoj sudbini morati da odlučuju u poslednjem kolu protiv razigrane Češke - 0:0.

Sa druge strane, Škotima ovaj bod ne samo da je doneo veliku satisfakciju, već i šansu i nadu da u poslednjem kolu mogu do plamana u narednu fazu takmičenja. Ono što je najvažnije za ekipu Stiva Klara, skupoceniji protivnik im na terenu londonskog Vemblija nije dodakazao i da je bolji u ovom trenutku.

Izabrane vesti

Nema sumnje da će najveće kritike zbog večerašnjeg izdanja svoje selekcije pretrpeti Sautgejt. Selektor Engleske ne samo da nije uspeo da pronađe dobitnu kombinacju za otključavanje protivničke brave, već je dozvolio i da protivnik bude taj koji je imao ozbiljnije prilike na utakmici.

Engezi suštinski imaju razloga da žale samo zbog dve situacije s početka utakmice. Prvo je u 11. minutu Stouns posle kornera pogodio stativu, dok je dva minuta kasnije velika greška Mektominija umalo skupo koštala Klarkov tim. ali je Maunt sa vrha peterca gađao pored gola.

Kada su to uspeli da "prežive", Škoti su postepeno uspostavljali balans na terenu i krenuli ozbiljno da prete, a mogli su do gola već u 30. minutu. Tada je Tirni odlično probio po levom boku i centrirao na drugu stativu, tamo O'Donel uvatio volej, ali je zablistao Džordan Pikford. Usledila je sjajna intervencija i hvatanje za glavu gostujućih navijača. Pola sata kasnije Škoti su se na tribinama ponovo hvatali za glavu. Posle kornera Škote i povratne lopte sa vrha peterca je opalio snažni Dajks, ali je na pravom mestu da skine loptu sa gol-linije bio Ris Džejms.

Sautgejt je odmah nakon te situacije na teren poslao Džeka Griliša, od kojeg je publika očekivala da će sam rešiti pitanje pobednika, ali od toga nije bilo ništa. Ne samo da nije uspeo da učini ništa drugo već je doživeo da ga "u džep" stavi mladi Bili Gilmur, koji je zvanično proglašen i za igrača utakmice.

Ništa nije uradio Griliš, ali nije ni Markus Rašford, koji se na terenu našao u 74. minutu umesto indisponiranog Harija Kejna. Poslendji pokušaj za promenu rezultata u 79. minutu propustio je Rahim Sterling, koji takođe nije zaslužio prelaznu ocenu za večerašnje izdanje.

ENGLESKA - ŠKOTSKA 0:0 (0:0)

Stadion: Vembli (Engleska, London)

Sudija: Antonio Mateu Laoz (Španija)

ENGLESKA (4-2-3-1): Pikford - Džejms, Stouns, Mings, Šo - Rajs, Filips - Foden (od 63. Griliš), Maunt, Sterling - Kejn (od 74. Rašford)

ŠKOTSKA (3-5-2): Maršal - Mektomini, Henli, Tirni - O'Donel, Mekgin, Gilmor (od 75. Armstrong), Mekgregor, Robertson - Dajks, Adams (od 86. Nizbet)


tagovi

Garet Sautgejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara