Emil Forsberg (©Reuters)
Emil Forsberg (©Reuters)

Dubravka nije svemoćan, neuhvatljivi Isak i hladnokrvni Forsberg odveli Švedsku na prag osmine finala

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.06.21. | 16:51

Ofanzivni vezista Lajpciga presudio Slovacima sa bele tačke - 1:0

Kada ste osvojili tri boda u prvom meču, onda je negde logično da u drugom odigrate oprezno, ali ne smete da preterate u tome i odete u potpunu destrukciju igre. To je danas koštalo Slovake, koji su u okršaj sa Švedskom ušli da odigraju na bod, koji bi ih potpuno približio osmini finala, ali im taj plan nije uspeo. Na krilima rastrčalog Aleksandera Isaka i hladnokrvnog Emila Forsberga izabranici Janea Andersona uspeli su da stignu do velikog boda i slome razbranjenog Martina Dubravku, pa se nakon druge odigrane utakmice u grupi E šepure na prvom mestu sa četiri osvojena boda - 1:0 (0:0).

Šveđani su tako došli na korak od osmine finala, u kojoj je nije bilo od 2004. godine, i moglo bi da se desi im ovi bodovi budu dovoljni da se nađu u nokaut fazi, pa tako potpuno rasterećeni dočekuju meč poslednjeg kola sa Poljskom. Sa druge strane, Slovaci će pokušati da naprave senzaciju protiv Španije, ali se čini da su svoje šanse prokockali u ovom meču, jer će Crvena furija i u trećem kolu biti motivisana da popravi plasman.

Izabrane vesti

Selekcija Janea Andersona je nakon borbe protiv Španije, gde je bila orjentisana na odbranu svog gola, pokazala da može dobro da se snađe i u situaciji kada treba da dominira na lopti i iz organizovane igre stigne do do prilike da ugrozi protivnički gol.

Slovaci su dosta dobro stajali u bloku, formacija 4-5-1 sa Ondrejem Dudom kao lažnim napadačem davala je defanzivne rezultate, ali nije uspevala da učini ono što joj je bila osnovna namena, a to je da iz kontranapada ugrozi protivnički gol. Sa druge strane Šveđani su bili strpljivi, a brzonogi i tehnički besprekorno potkovani Aleksander Isak, dovoljno uporan u nameri da se dokaže na ovom turniru.

Prvotimac Real Sosijedada je prilično često uspevao da probija protivničke linije, uspevao je da nadmudri i po dvojicu-trojicu protivničkih igrača, ali je često bio i prilično sebičan. Kao da je želeo da baš on bude taj koji će postići prvi pogodak sa svoj državni tim na ovom turniru. To mu se nije dalo, ali je bilo dovoljno da ponese podjednake zasluega kao i strelac Forsberg, pošto je iznudio jedanaesterac. U tom 76. minutu, uspeo je da umakne svojim čuvarima, na kraju izmakne loptu ispred Dubravke, pa je srušen, pa sudija Zibert nije imao nikakvu dilemu. Forsberg je potom na delu pokazao zbog čega je prvi izbor za sve moguće prekide u ovoj selekciji.

ŠVEDSKA – SLOVAČKA 1:0 (0:0)

/Forsberg 77pen/

Stadion: Gazprom Arena (Sankt Peterburg)

Sudija: Zibert (Nemačka)

ŠVEDSKA (4-4-2): Olsen – Lustig, Lindelof, Danijelson, Avgustinson (od 88. Bengston) – Larson, Olson (od 64. Klason), Ekdal (od 88. Svenson), Forsberg (od 93. Kraft) – Berg (od 64. Kvajson), Isak.

SLOVAČKA (4-2-3-1): Dubravka – Pekarik (od 65. Haraslin), Satka, Škrinjar, Hubočan (od 84. Hanko) – Kučka, Hrosovski (od 84. Duriš) – Košćelnik, Hamšik (od 77. Beneš), Mak (od 77. Vajs) – Duda.


tagovi

Euro2020Emil Forsberg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara