Capital.ba

Univerzitet: Novo vozilo nam treba jer je postojeće staro 13 godina 

18.06.2021. / 16:54

BANJALUKA – U Univerzitetu u Banjoj Luci tvrde da je Ekonomskom fakultetu potreban novi službeni automobil od skoro 82.000 KM, jer je postojeći star 13 godina.Univerzitetu Banjaluka

Portal CAPITAL je objavio da Univerzitet u Banjaluci za potrebe Ekonomskog fakulteta nabavlja automobil, te da su u tenderskoj dokumentaciji navedene specifikacije u kojima se između ostalog traži da vozilo bude metalik crne boje, turbo dizel, da ima pogon na sva četiri točka, kao i dodatnu opremu.

U Univerzitetu sve pravdaju time da je Ekonomski fakultet već u planu javnih nabavki za 2021. godinu planirao sredstva od 70.000 maraka bez PDV-a za nabavku službenog vozila.

„Riječ je o kupovini putničkog vozila, a koje bi zamijenilo dosadašnje, već dotrajalo vozilo. Naime, Ekonomski fakultet trenutno ima jedan automobil, star 13 godina, a koji se često kvari. Svaki servis i popravka trenutnog vozila je skupa, a automobil više nije ni siguran za duža putovanja“, naveli su u Univerzitetu.

Dodali da vozilo služi isključivo za potrebe službenih putovanja rukovodstva i ostalih radnika Ekonomskog fakulteta, zbog čega je važno da se omogući sigurna i nesmetana vožnja.

Naglasili su da je u tenderskoj dokumentaciji tražena oprema u automobilu koju posjeduje svako novo vozilo srednje klase. Nisu precizno odgovorili da li je jeftinije vozilo moglo da zadovolji potrebe Ekonomskog fakulteta.

„Da li će vozilo biti plaćeno 70.000 KM bez PDV-a trenutno ne znamo jer cijena vozila zavisi od dostavljenih ponuda ponuđača. Tek kada se završi postupak dostavljana ponuda, odnosno javnog otvaranja ponuda i kada se donese odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača, konačna cijena vozila biće poznata. Ono što je važno naglasiti jeste i to da će svakako prednost imati ponuda sa najnižom cijenom“, istakli su u Univerzitetu.

Univerzitetu Banjaluka

FOTO: Tehničke specifikacije automobila

Podsjećamo, u tenderu se još zahtijevalo da vozilo ima automatski mjenjač, multifunkcionalni kožni volan, putni računar, fabrički radio navigacioni uređaj…

Insistiraju i da ima senzore za kišu, trozonski klima uređaj, kao i grijanje mlaznica za pranje vejtrobranskog stakla…

CAPITAL: Bojana Ninković

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Univerzitet: Novo vozilo nam treba jer je postojeće staro 13 godina 

    1. Dinko

      Staro je i moje 15 godina hocete li i meni kupiti jedno