Ćurčić vratio Oditu iz penzije, potpisao i Eliomar

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.06.21. | 15:42

Velika pojačanja za Javor

Eliomar Silva i Obiora Odita prva su pojačanja Javor Matisa za novu sezonu!

Lica dobro poznata fudbalskoj javnosti u Srbiji ponovo će nositi dres kluba koji ih je afirmisao i u kojem su započeli svoju evropsku fudbalsku priču, tokom koje su, između ostalog, branili boje i beogradskog Partizana.

Izabrane vesti

Eliomar je u Javor Matisu nastupao u dva navrata – od 2008. do 2013. i od 2015. do 2018. U prvom navratu odigrao je 101 utakmica i postigao 11 golova, nakon čega je prešao u Partizan. U drugom boravku u Ivanjici nastupio je u 86 utakmica i postigao 7 pogodaka. Igrao je i za Partizan, Mladost, Inđiju, Zlatibor, Kečkemeti, Larisu, Široki Brijeg i Pierikos. U narednoj sezoni imaće priliku da uđe u krug fudbalera koji su dres Javora nosili više od 200 puta.

Među navijačima jedan od omiljenih stranaca koji je nosio dres Javora, Obiora Odita, u Ivanjicu je došao davne 2003. godine i od tada dres Javora nosio u četiri navrata. Ovo mu je četvrti povratak i ukupno peti dolazak u ekipu Javora. Ukupno je u Javoru odigrao 97 utakmica i postigao 24 gola. Igrao je još i za lučansku Mladost, Partizan, Voždovac, Al Ain, Vesterlo, Tjanđin Tedu i Taraz. I on će imati priliku da postane igrač sa trocifrenim brojem odigranih utakmica za Javor Matis.

Zanimljivo je da je Odita posle rastanka sa Mladosti iz Lučana najavio odlazak u penziju. Međutim, nije mogao da odbije poziv Radovana Ćurčića. Dolazak dva iskusna fudbalera prvi je „posao“ Radovana Ćurčića, koji je od juče zvanično novi sportski direktor kluba.

Odita i Eliomar potpisali su jednoipogodišnje ugovore i predstavljaće velika pojačanja za tim novog trenera, Milovana Milovića.


tagovi

Obiora OditaEliomar Silva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara