Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Fredrikštad od treće lige grabi ka Elitseriji

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.06.21. | 14:07

Norveška 2: Povratnik u ovaj rang takmičenja fantastično krenuo u drugoligaškom karavanu. Lideru na noge stiže neporaženi Ham Kam

Pre nešto više od mesec dana lopta se zakotrljala i u OBOS ligi, drugoligaškom karavanu u Norveškoj.

U najavi ovog egzotičnog prvenstva od Šapačnina Vlada Filipovića mogli ste da pročitate da Fredrikštat može daleko, da ne bi blo iznenađenje ako bi u prvoj sezoni posle nekoliko godina tavorenje u trećem rangu takmičenja mogao do vrha i da se bori za elitni rang.

Izabrane vesti

"Fredrikštad je nekoliko godina stagnirao, ali je prošle godine bio nadmoćan u trećoj ligi i konačno se vratio u viši rang. Klub je nekada igrao i Elitseriju, a petogodišnji plan kluba je da stigne i do Evrope. Nije bilo mnogo promena u timu, stigla su trojica igrača. Na kormilu je ostao Bjern Johansen. Radi se o klubu koji ima odlične uslove, dobar stadion, stabilne finansije. Možda u prvoj sezoni, posle povratka u ovaj rang, neće moći baš do borbe za ulazak u Elitseriju, ali ga očekujem sigurno u gornjem delu tabele. Pobedio je svih pet pripremnih utakmica. Dobio je člana najbolje lige Stremsgodseta sa čak 6:1. Na tih pet prijateljskih mečeva fudbaleri Fredrikštada su postigli čak 20 golova", istakao je Filipović sredinom maja.

20.00: (2,00) Fredrikštat (3,45) Ham Kam (3,45)

Posle pet kola, Fredrikštad ima četir trijumfa i remi i trenutno je lider drugoligaškog karavana. Start, Sogndal, Ranhajm, ekipe koji su igrače Elitseriju proteklih sezona, loše su krenule u novom šampionatu. Fredrikštad je već bio član najjače lige i zna kako je igrati sa Rozenborgom, Moldeom, Bodom, Volerengom, Stabekom i ostalim najboljim klubovima Norveške.

18.00: (2,05) Sogndal (3,40) Olesund (3,35)

Od 13 golova Fredrikštada ove sezone po dva pogotka postigli su Nikolaj Solberg, Henrik Kjelsrud Johansen i Olav Obi. Fredrikštad večeras (20.00) na svom stadionu dočekuje Ham Kam koji takođe nema poraz (tri trijumfa i dva remija). Na klupi gostiju sedi poznati norveški stručnjak Kjetil Andre Rekdal. Ham Kam je primio najmanji broj golova, samo tri na pet utakmica.

18.00: (1,95) Raufos (3,50) Jerv (3,50)

Posle pet kola na listi strelaca vodi Kristofer Hoven iz Sogndala sa pet golova. Stremen je jedini bez pobede na startu šampionata.


tagovi

NorveškaNorveška 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara