Nova vest
Košarka

Petak, 18.06.2021.

10:30

Dončić: Uvek je čast igrati za Sloveniju

Luka Dončić smatra da još ništa nije postigao u NBA ligi i sanja o nastupu u Tokiju.

Izvor: B92

Autor:B92

Dončić: Uvek je čast igrati za Sloveniju
Foto: Profimedia

Nakon dve naporne sezone u SAD, Dončić se priključio reprezentaciji Slovenije koju očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre.

"Uvek je čast igrati za Sloveniju, posebno sa ovakvim saigračima. Svi su super momci, uživam u njihovom društvu i uveren sam da možemo uspešno da branimo boje naše zemlje ove godine", rekao je Dončić.

Slovenija će treći put igrati kvalifikacije za OI, u grupi u Kaunasu gde će igrati sa Poljskom i Angalom (Grupa A), te Litvanijom, Južnom Korejom i Venecuelom (Grupa B).

"Ovo mi je trenutno najveća motivacija. Moramo da dobijemo sve četiri utakmice i kvalifikujemo se. Mislim da imamo tim koji može da izbori kartu za Tokio, i više od toga. Prci cilj je prvo mesto u Kaunasu".


Šta se promenilo u selekciji Slovenije od osvajanja titule šampiona Evrope 2017?

"Na Evrobasketu smo se tako dobro slagali da su svi znali šta je čiji zadatak. Mnogo se od tada promenilo. Sazreli smo, ali Goran Dragić više nije s nama, sa svojim liderstvom i sjajnom igrom. To je veliki minus. ALi imamo i druge lidere, Eda Murića, Klemena Prepeliča, Jaku Blažiča... Najveća razlika je što Goran više nije s nama, što je izazov sam po sebi. Ja moram da radim na tome da budem još bolji vođa".

Iza Dončića je naporna sezona i sedam mečeva u plej-of seriji sa Los Anđeles Klipersima.

"Uzeo sam slobodnu nedelju bez treninga, pa se i dalje zagrevam. Biću spreman za kvalifikacije".


Sa Slovenijom ga očekuje nešto drugačiji sistem igre nego što je u NBA ligi.

"Evropska košarka je više timska i taktička. Moram da se naviknem na FIBA pravila, već sam ih malo zaboravio".


U NBA ligi je stigao do najbolje petorke sezone.

"Sjajno je, ali i teško. Uspeh donosi mnogo obaveza. Istovremeno, nisam još ništa uradio u NBA. Moj cilj je titula. Dug je put ispred mene"
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve