Uhapšeno 29 čuvara "Srbijašuma" i još sedmoro zbog mita i malverzacija s drvnom građom

Policija u Kraljevu uhapsila je 36 osoba, dok će krivičnom prijavom biti obuhvaćena još jedna osoba, zbog davanja i primanja mita i zloupotrebe službenog položaja.
Uhapšeno 29 čuvara "Srbijašuma" i još sedmoro zbog mita i malverzacija s drvnom građom
Foto: Pixabay (Ilustracija)
Uhapšeni su N. P. (37), odgovorno lice PD "Jela univerzal" iz Ivanjice, vozači u toj firmi V. M. (45), M. M. (28), V. D. (27) i S. M. (32), vozači u PD "Maja WOOD" d.o.o. Ivanjica S. P. (32) i R. B. (37), kao i 29 čuvara zaposlenih u JP "Srbijašume", u više šumskih gazdinstava na teritoriji Srbije.
 
Krivičnom prijavom biće obuhvaćena i tridesetogodišnja žena, odgovorno lice PD "Maja WOOD", za kojom policija intenzivno traga.
 
Osumnjičeni N. P. i tridesetogodišnjakinja terete se da su preko vozača zaposlenih u firmama "Jela univerzal" i "Maja WOOD", u kojima su oni odgovorna lica, davali mito čuvarima šume kako bi prilikom eksploatacije drveta u otpremnicama unosili podatke neistinite sadržine, čime su oštetili JP "Srbijašume".
 
Šumski čuvari su, kako se sumnja, u službenoj dokumentaciji prikazivali manje količine od stvarno utovarenog drveta, odnosno prikazivali da je reč o lošijoj klasi robe od one koju su vozači preuzeli.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
  • Sumar

    18.06.2021 15:25
    fruska naprednjacka
    Model je isti sve su ostalo nijanse, sto pre da se ti policajci pozabave ovom temom na Fruskoj.
  • Đura

    18.06.2021 14:59
    Zašto se ovde ne hapsi? Ovde šumari pošteni ali oko Dunavca ima sve manje drveća.
  • skep

    18.06.2021 14:42
    Izgleda da su svi šumari pošteni slično kao i svi carinici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.