Vesti

0

Selaković i Lo Kašo o predstojećoj poseti šefa italijanske diplomatije Beogradu

Autor: IG

Izvor: Beta

Selaković i Lo Kašo o predstojećoj poseti šefa italijanske diplomatije Beogradu

Izvor: Beta

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković i ambasador Italije Karlo Lo Kašo razgovarali su o poseti italijanskog ministra spoljnih poslova i medjunarodne saradnje Luidjija Di Maja Beogradu 21. i 22. juna.

Kako je danas saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, Selaković je poručio da Srbija veoma pridaje značaj daljem razvoju ukupnih odnosa sa Italijom.

On je istakao da se saradnja Srbije i Italije razvija na nivou strateškog partnerstva, kao i da se to ogleda u visokom nivou političkih i ekonomskih odnosa i razgranatoj i uspešnoj saradnji na brojnim poljima.

Selaković je dodao da bi za odnose dveju država bilo korisno da se u bliskoj budućnosti održi četvrta zajednička sednica vlada.

Ministar je poručio da je ekonomska saradnja jedan od prioriteta i podvukao da je Italija jedan od najznačajnijih investitora u srpsku privredu.

Selaković je zahvalio Italiji na podršci Srbiji u procesu evropskih integracija.

Na sastanku je bilo reči o dijalogu Beograda i Prištine.

Selaković je ponovio da je Beograd posvećen dijalogu, što je pokazano i na poslednjem sastanku u Briselu uprkos opstrukciji i potpuno nekonstruktivnom odnosu Prištine, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR