Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:37, 18. 6. 2021.

| Društvo

Petogodišnja devojčica u niškom vrtiću zadobila opekotine od supe

Autor:U.K.Izvor:Južne vesti
SLAVUJ VRTIC
Dete zadobilo opekotine u vrtiću "Slavuj"

Petogodišnja devojčica zadobila je opekotine drugog stepena tokom ručka u vrtiću "Slavuj". Iz Univerzitetskog kliničkog centra potvrđuju da je dete pregledano u ambulanti, zbrinuto i pušteno kući, a iz niške Predškolske ustanove "Pčelica" najavljuju da će oni koji su odgovorni za ovaj događaj biti sankcionisani.

Informacija o događaju u vrtiću, kada je opekotine zadobilo petogodišnje dete, prvobitno je stigla od roditelja.

Nije mi jasno kako je došlo do toga da se deci posluži tako vruća hrana. Jasno je da nije lako kontrolisati decu, ali zato možemo da proverimo koliko je nešto vruće pre nego što deci poslužimo - kaže sagovornik.

Još jedan otac deteta koje ide u vrtić Slavuj takođe se javio redakciji.

Molim Vas, pitajte Pčelicu kako je ovo moguće. Ja se sad baš bojim. Malo je vaspitača na mnogo dece, uvek mislim da je samo pitanje vremena kada će nešto da se desi. Ovako ih čuva sreća, jer vaspitačice ne mogu da čuvaju sve njih istovremeno - kaže zabrinuti otac.

Iz Javne predškolske ustanove Pčelica objašnjavaju da postoje protokoli o distribuciji hrane deci i da su oni prekršeni, pa će kazniti zaposlene koji su odgovorni za to što je tanjir sa vrelom supom pao u krilo deteta.

Detetu je pružena pomoć u vrtiću i odmah su o tome obavešteni roditelji i nadležne zdravstvene institucije. JPU,,Pčelica'' Niš je ozbiljna Ustanova u kojoj postoje protokoli o bezbednosti hrane i njenoj distribuciji krajnjim korisnicima tj.deci. Ovakav događaj je posledica nesavesnog i nemarnog rada pojedinaca koji će zbog svojih propusta u radu biti sankcionisani u skladu za pozitivnim zakonskim propisima - navode iz "Pčelice".

U Univerzitetskom kliničkom centru Niš kažu da je nakon pregleda lekara koji je ustanovio opekotine drugog stepena i sanirao povrede dete uz zakazanu kontrolu pušteno kući.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jelena

    17:31 // 7. 8. 2021.

    Pčelica naplaćuje usluge vrtića i za decu koja tek treba da krenu od septembra.
    Pokušaj pljačke roditelja koji nije po zakonu koristi se jer roditelji neće da
    rizikuju i tuže jer su ucenjeni malim brojem mesta u vrtićima.

  • Odgovor Za Mićka

    23:11 // 18. 6. 2021.

    Gospodine ili Gospođo ko god da ste stidite se onoga što ste napisali za Vaspitačice kao prvo ONE NE JEDU DEČIJU HRANU TO JE ZAKONOM Zabranjeno, a kao drugo nemaju toliku platu to nemaju ni zaposleni po Javnim preduzećima a kamoli u našim siromašnim vrtićima, ostavite vaspitačice, servirke i medicinske sestre na miru da rade, još kakav mobing trpe od političkih poslušnica to je pa tek za film!

    • Razbibriga

      15:59 // 19. 6. 2021.

      Pa, sto trpite mobing ?

  • Vaspitač

    22:13 // 18. 6. 2021.

    Potpuno razumem brigu roditelja.
    Razumem i koleginice koje nedavno nisu primljene u stalni radni odnos ili one druge koje su u nemilost zbog nerada i propusta, loših međuljudskih odnosa ili politikanstva u ovoj vaspitnoj ustanovi.
    Ono što ne razumem kod istih, je količina mržnje i pljuvanja prema dojučerašnjim i sadašnjim koleginicama i njihovom radu, ustanovi koja i pored svega ipak dobro radi.

    • Pera Mika. Laza

      10:11 // 19. 6. 2021.

      Ti živiš na Marsu, tu ustanovu treba ugasiti, zaposlene namiriti,i dovesti ozbiljne privatne vrtice kao u Beogradu (gradu bi se vise isplatilo subvencionisanje, nego ova komunistička varijanta). Vrtici su u katastrofalnom stanju, gde su ljuljaške i klackalici viri beton, trava do kolena, probijena ograda, prljavo...to je vrtić kod doma zdravlja a ko ne veruje neka ode i sam proveri. Živeo SNS

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: