DS: Vesić obmanjuje građane, potrebno obustaviti gradnju u Bloku 37 1Foto: Logo

Demokratska stranka (DS) pozvala je danas beogradske vlasti da obustave nelegalnu gradnju u Bloku 37 zbog toga što ne postoje dozvole za tako nešto i ocenila da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić obmanuo građane kada je najavljivao zaustavljanje radova.

„Jasno je da gradjevinska dozvola za sporni objekat ne postoji, kao ni važeća Potvrda za prijavu radova na koju se pozivaju investitori. Postojala je dozvola koja je bila izdata pre četiri godine, a koja je prestala da važi pošto investitor nije počeo sa gradnjom objekta u zadatom roku, a na sajtu stoji i obaveštenje da je zahtev investitora za prijavu radova odbačen“, navela je DS u saopštenju.

Ta stranka je ocenila da čelnici Novog Beograda ignorišu probleme građana Bloka 37 ali da to nije izolovan slučaj.

„U ovom trenutku se na Novom Beogradu gradi nova autobuska stanica i preko dva miliona kvadrata stambeno-poslovnog prostora, iako infrastruktura ne može da izdrži ni postojeće opterećenje. Nova gradilišta na Novom Beogradu trebalo da budu isključivo ona koja se odnose na infrastrukturu jer su saobraćajne gužve nepodnošljive, problemi sa parkingom akutni, a zagađenje vazduha, buka i problemi sa poštanskim saobraćajem su sve veći“, dodaje se.

DS smatra da su te stvari samo deo šire problematike koja je okupirala i druge delove Beograda jer upravo vlasti koje treba da štite interese građana silom ostvaruju svoje projekte, pa se lice grada „menja nasilno i divljački“, bez konsultacija sa strukom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari