Tokom leta kompletna obnova vrtića na Voždovcu

Tokom leta počinju radovi na kompletnoj obnovi vrtića "Ljolja" na Voždovcu, za šta će Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu izdvojiti oko 37 miliona dinara, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Izvor: B92.net

Četvrtak, 17.06.2021.

12:30

Tokom leta kompletna obnova vrtića na Voždovcu
Foto: Beoinfo

On je juče obišao radove na rekonstrukciji krova na ovom vrtiću, što je prva faza rekonstrukcije koja je vredna oko 14 miliona dinara.

"Radovi su pri kraju, ovde je krov dugo pravio probleme pri obimnim padavinama. Кada rešimo taj urgentni problem, tokom leta počinje i druga faza obnove ovog vrtića, za šta smo izdvojili dodatnih oko 23 miliona dinara", rekao je Gak.

Кako je istakao, na ovom vrtiću će se osim krova zameniti i spoljašnja stolarija, podovi, keramika, unutrašnja vrata, a drugom fazom predviđena je i rekonstrukcija podova, plafona, sanitarnih čvorova.

"Građevinski radovi u beogradskim vrtićima su u punom jeku, dečje ustanove se obnavljaju planski sa ciljem da u svim vrtićima stvorimo dobre uslove za boravak dece", rekao je Gak.
Foto: Beoinfo
On je najavio da će ove godine i mesna zajednica Zuce na Voždovcu dobiti svoj prvi vrtić, adaptacijom objekta koji se nekada koristio za predškolce.

"To sam građanima Zuca obećao prošle godine, a ove ćemo započeti realizaciju te ideje", rekao je Gak.

On je istakao da se na teritoriji celog Beograda radi na proširenju kapaciteta državnih predškolskih ustanova, gradnjom i adaptacijom, te da je ovaj deo Voždovca u planu proširenja.

Predškolsku ustanovu "Čika Jova Zmaj", u okviru koje se nalazi 31 vrtić, pohađa oko 5.400 dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: