Budvanska rivijera u gubicima do guše

Budvanska rivijera je ostvarila gubitak od više od devet miliona evra prošle godine.

Region

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.06.2021.

20:16

Budvanska rivijera u gubicima do guše
Ilustracija: Depositphotos, bloodua

Za otpremnine je trošila za preko 800 procenata više nego u 2019. godini, saopštila je danas državna sekretarka Ministarstva ekonomskog razvoja Ivana Ðurović.

Na redovnoj sednici Skupštine akcionara "Budvanske rivijere", Ðurović je rekla da je ta hotelska grupacija lani isplatila 464.229 evra na ime otpremina što predstavlja povećanje od 814 odsto u odnosu na 2019. godinu, prenosi portal CdM.

Đetići katapultirali cene

"Poređenja radi, u 2019. godini na ime otpremnina isplaćeno je samo 50.800 evra. Dakle, u godini kada je ostvaren jedan od najvećih gubitaka u istoriji poslovanja i u situaciji kada je bilo neizvesno kakav se poslovni rezultat može očekivati u 2021, zabeležen je rekord u porastu isplate otpremnina, vršena su znatna zapošljavanja, što je indikator nesavesnog poslovanja u 2020", navela je ona.

Ocenjujući da "isplata otpremnina ne ide ruku pod ruku sa zapošljavanjem", Ðurović je precizirala da je, prema izveštaju menadžmenta, ova kompanija naročito zapošljavala nakon 31. avgusta do 31. decembra 2020, te da je tom periodu primila u radni odnos 16 lica na neodređeno vreme, i 63 lica na određeno vreme.

Crna Gora: Investicija u kontroverzni projekat do kraja godine 828 miliona €

Ona je zatražila od novog Odbora direktora, koji je izabran na današnjoj Skupštini akcionara, da "na svim nivoima ispita zakonitost ovih postupaka".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: