Stigao odgovor na ukrajinski plan: "A da možda prvo stvorite najmoćniji parlament?"

Stvorite prvo najmoćniji parlament, posavetovala je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ukrajinsko rukovodstvo.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.06.2021.

20:40

Stigao odgovor na ukrajinski plan:
Ilustracija: Shutterstock/helloRuby

Ona se oglasila povodom izjava da će Kijev biti primoran da stvori "najmoćniju vojsku u Evropi“ ako mu Zapad ne pomogne po pitanju Donbasa, preneo je "Sputnjik".

"Pogledala sam svakodnevicu ukrajinskih parlamentaraca i setila se izjave ukrajinskog predsednika da će Ukrajina biti primorana da stvori najmoćniju vojsku u Evropi, ako Zapad ostavi Kijev da sam rešava pitanja vezana za regulisanje sukoba u Donbasu“, napisala je Zaharova na svom kanalu na Telegramu.

S tim u vezi, kako bi "dočarala“ tu svakodnevicu, objavila je video-snimak masovne tuče poslanika tokom zasedanja Vrhovne rade Ukrajine. "Možda da prvo stvore barem najmoćniji parlament? Tada će mnogi problemi moći da se reše bez stvaranja najmoćnije vojske“, istakla je Zaharova.

Podsetimo, na pitanje stranih medija šta može da se učini da se Zapad natera da pomogne Kijevu da vrati teritorije koje nisu pod njenom kontrolom, Zelenski je u sredu izjavio da, ukoliko Ukrajina samostalno bude rešavala pitanje Donbasa, neće imati drugi izlaz sem da se pretvori najmoćniju vojsku u Evropi u pogledu tehnike i trupa.

Rukovodstvo Ukrajine je i ranije iznosilo tvrdnje da bi ukrajinska vojska mogla da postane najjača u Evropi ili da je već to postala.

Primera radi, bivši predsednik Petro Porošenko je 2015. godine izjavio da je ukrajinska vojska već "jedna od najjačih na kontinentu“, objašnjavajući to tvrdnjom da je ona navodno "zaustavila rusku agresiju“.

Moskva je više puta isticala da Rusija nije strana u sukobu u Ukrajini, već samo posrednik na pregovorima za regulisanje situacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: