Uprava vaterpolo kluba Partizan predstavila rezultate rada 1Foto: STARSPORT

Uprava vaterpolo kluba Partizan predstavila je danas rezultate rada u prethodnoj godini, uz ocenu da je to „prvi put u istoriji kluba da je napravljen kompletan finansijski i pravni presek stanja“.

„Drago mi je što smo uspeli pre svega da zaustavimo dalje propadanje kluba i da se približimo rešenjima višegodišnjih izazova, koja nisu vezana za sport i počnemo da se polako okrećemo više sportskim stvarima u bazenu. Najvidljiviji rezultat napravili smo kroz porast broja dece i u školi vaterpola, kao i svemu onome šta smo ostvarili u mladjim kategorijama“, rekao je predsednik kluba Jovan Lazarević, a preneo je sajt kluba.

Lazarević je dodao da je u tom procesu važna bila podrška državnih i lokalnih institucija, kao i Vaterpolo saveza Srbije.

„Sezonu smo završili bez ikakvih dugova prema igračima. Želimo da ostanemo zamajac vaterpola u Srbiji i mesto gde se formiraju igrači sa pravim sportskim i ljudskim vrednostima. To je ono po čemu se VK Partizan uvek izdvajao u svetu vaterpola, ne samo u regionu, nego i šire“, ocenio je on.

Iz kluba su saopštili da je cilj za narednu sezonu jačanje tima, uz mogućnost povratka igrača, koji su nekada igrali na „Banjici“.

„Utisak na kraju sezone jeste da može i mora bolje i to je politika svakog kluba koji želi i ide ka tome da bude najbolji. Nismo nezadovljni, što se tiče prvog tima momci su dali trenutni maksimum, a već za sledeću sezonu ćemo se pripremiti mnogo bolje“, rekao je član upravnog odbora, srpski vaterpolista Filip Filipović.

FIlipović je istakao da je najveći uspeh ostvaren u radu sa mladjim kategorijama, pa u klubu sada trenira oko 200 najmladjih.

„Doveli smo pojačanja koji će raditi na obuci, a želimo da u klub dodje još više stručnjaka koji će biti zaduženi za razvoj”, dodao je on.

Direktor kluba Nikola Kuljača rekao je da je najteži korak bio da se napravi rezime svega što je radjeno, a prvi cilj koji je ostvaren je nesmetano treniranje na „Banjici“.

„Ove godine smo na tri takmičenja za mladje kategorije osvojili prva mesta, jednom smo bili drugi i jednom peti, nastavili smo niz uspeha. Želimo da sledeće godine Partizan konkuriše za najviši plasman, a zadatak koji smo postavili jeste da se za tri godine klub vrati na ono mesto na kojem je nekad i bio“, zaključio je Kuljača.

Partizan je sezonu u prvenstvu Srbije završio na šestom mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari