Italija šokirana objavljivanjem snimka

Oštre polemike i osude usledile su nakon što je u medijima objavljen snimak sigurnosnih kamera o padu kabine žicare na brdu Motarone, 23 maja.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.06.2021.

11:03

Italija šokirana objavljivanjem snimka
EPA-EFE/TINO ROMANO

Tada je poginulo 14 osoba, podseća agencija Ansa.

Tužiteljka koja vodi postupak, Olimpia Bosi, izdala je saopštenje u kojem osuđuje objavljivanje video snimka i to ocenjuje kao "apsolutno neodgovarajuće".

List “Korijere dela Sera”, piše o “medijskom kanibalizmu”, a u veoma uticajnoj kontakt emisji Radio RAI 3, “Na prvoj strani”, veliki broj slušalaca je protestovao ocenjujući da objavljivanje šokantnog video snimka nije u intersu ni istrage, ni istine a najmanje porodica poginulih, te da ima jedinu namenu “zarade na patnjama drugih”.

“Zapanjena sam, i čvrsto verujem da iz poštovanja prema žrtvama i njihovim porodicama nije trebalo objaviti snimak”, izjavila je gardonačelnica grada Streša, odakle je deo žrtava, Marčela Severino.

Predsednik Televizije RAI, Marečelo Foa, rekoa je da je “šokiran” i da je u slučajevima kao ovaj bilo neophodno oceniti da li je ispravno objaviti snimak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: