Beograd u uređenje Lazarevca uložio oko milion evra

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas rekonstruisane ulice i trg u Lazarevcu u koje je Grad Beograd uložio oko milion evra i tom prilikom naglasio da je to najbolji primer kako se u srpskoj prestonici sprovodi politika jednakog razvoja svih delova grada. Događaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković i v.d. direktora JP "Putevi Beograda" Dragan Đorđević.

Izvor: B92.net

Sreda, 16.06.2021.

15:55

Beograd u uređenje Lazarevca uložio oko milion evra
Foto: Beoinfo

Vesić je naglasio da Dositejeva i Hilandarska ulica u Lazarevcu pokazuju kako ne postoji razlika između pešačkih zona i centralnih ulica koje su uređene u centru Beograda ili u nekoj od prigradskih opština.

"Zato smo upravo želeli da uređenjem Lazarevca pružimo ljudima da imaju centar kojim se ponose, jer u svakoj od naših prigradskih opština živi veliki broj ljudi. Lazarevac je dobar primer kako to izgleda. Sada smo završili ove dve ulice koje su dužine oko 500 metara, a u čije uređenje je uloženo oko 80 miliona dinara. Završava se i mali trg sa fontanom, čija je vrednost oko 40 miliona dinara, što znači da je Grad Beograd uložio oko milion evra kako bi Lazarevac bio lepo uređen", rekao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je naglasio da ih čeka jedna velika investicija – početak izgradnje trga kod Opštine koji će imati podzemnu garažu sa 46 mesta, fontanu i dečje igralište.

"Do kraja ove godine, kada je u pitanju Lazarevac, sredićemo oko 7,5 kilometara ulica u vrednosti oko 200 miliona dinara, a u 2019. i 2020. godini uložili smo oko 200 miliona za uređenje ulica i nastavljamo u tom pravcu. Raspisali smo tender za Železničku ulicu, koja je važna zato što će se njenim uređenjem rasteretiti ulaz u grad, a 1. jula biće raspisan i tender za vodovod u Mirosaljcima", naveo je Vesić.
Foto: Beoinfo
On je rekao da se bori da se u Lazarevcu realizuje još jedna investicija – izgradnja fabričkog postrojenja.

"Nama su neophodne investicije koje će omogućiti zapošljavanje ženske radne snage, a Lazarevac i Mladenovac su opštine koje će prve dobiti velike investicije. Veoma smo blizu toga da potpišemo ugovor kojim će BG voz povezati Lazarevac sa centrom grada. Кada budemo završili čitav projekat, imaćemo dupli kolosek između Beograda i Lazarevca. To znači da će Lazarevčani imati svakih dvadesetak minuta u špicu voz do centra Beograda, a 45 minuta do sat vremena van špica. Pored toga, jedan od 15 vrtića koji gradimo biće u Stepojevcu, u opštini Lazarevac", rekao je Vesić, podsetivši da će Grad Beograd obezbediti 1. septembra besplatne tablete i digitalne udžbenike za đake od prvog do četvrtog razreda u svih 17 beogradskih opština.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević rekao je da u toku izrada kvalitetnih projekata za građane Lazarevca.

"Podelili smo projekte po pitanju ozakonjenja školskih objekata, putne infrastrukture, rešavanja problema vodovoda, kao i kanalizacione mreže na opštini Lazarevac. Zahvaljujući politici Grad Beograda koja se oslanja na politiku predsednika Aleksandra Vučića, a to je ravnomeran razvoj svih delova Beograda, omogućićemo bolje uslove za život Llazarevčanima. U prethodnom periodu, Grad Beograd je raspisao javne nabavke za Železničku ulicu, koja se radi u dužini od 1.400 metara sa kompletnom infrastrukturom, kako bi se stvorio bolji ulaz u Lazarevac" rekao je Stević.

On je istakao da se uskoro očekuje i realizacija projekta izgradnje kanalizacione mreže u mesnoj zajednici Veliki Crljeni u dužini od 52 metra, kao i u mesnim zajednicama Momčilo Pavlović, Šopić i Branko Radičević.

"U prethodnih pet meseci smo uspeli da uradimo kvalitetne projekte uz podršku Grada Beograda i delom iz sopstvenih sredstava, kako bismo podigli životni standard građana Lazarevca", rekao je Stević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: