Foto: AFP
Foto: AFP

Klipersi sa 100 života preživeli 17 trojki za poluvreme i šou Bojana Bogdanovića

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.06.21. | 06:58

I sve to bez povređenog Kavaja Lenarda, ali uz Džordža i Džeksona - 3:2

Ušli su Los Anđeles Klipersi u obračun sa Jutom bez Kavaja Lenarda, a to kao da nije bilo dovoljno domaćinu koji je još na sve to sa 17 trojki zasuo goste. Pokazali su Klipersi da računaju na 100 života i da su izuzetno otporni, izdržali su baražnu paljbu Džezera i na kraju poveli sa 3:2 u seriji - 119:111.

U nedostatku Lenarda iskočili su Pol Džordž koji je vukao tim tokom celog meča, a pomagali su mu Markus Moris i Redži Džekson koji se istakao odličnim šutevima u samoj završnici meča.

Izabrane vesti

Juta je nestvarno šutirala u prvom poluvremenu, ubacila sve što je bacila ka košu, a Klipersi su iskusno prvo održavali razliku na pristojnoj cifri, a onda i osetili pad u šutu domaćeg sastava i rešili ovaj veoma važan duel u svoju korist.

Mogu Klipersi da budu prezadovoljni ishodom s obzirom na neigranje najboljeg igrača, atmosferu u punoj dvorani, te šut Jute. U poslednja dva minuta Klipersi su ušli sa četiri poena prednosti, a Donovan Mičel je održavao svoj tim u igri i igrao je preko granice bola jer ga je mučila povreda. Bila je to borba u obaranju ruku u kojoj su Klipersi nadjačali protivnika.

Džordž je meč završio sa 37 poena, 16 skokova i pet asistencija. Džekson je ubacio 21, Moris 25, a Man 13 poena. Kod Jute su najbolji bili Bogdanović sa 32, Mičel sa 21 i Rudi Gober sa 17 poena i 10 skokova.

Potpuni šou napravio je Bojan Bogdanović u prvoj četvrtini meča u kojoj je na otvaranju gađao bez promašaja 6/6 za tri poena! Eksplodirala je dvorana dok je hrvatski reprezentativac bušio mrežicu Klipersa.

Neverovatno je kako je Juta šutirala u prvom poluvremenu, Bogdanoviću se kasnije pridružio fantastični Klarkson, najbolji šesti igrač NBA lige ove sezone.

Džezeri su šutirali 15 od 23 za tri poena i to im je pred kraj prvog poluvremena donelo 10 poena prednosti, što govori da su Los Anđeles Klipersi uspeli dobro da sačuvaju glavu s obzirom na to kako je Juta šutirala.

Dali su domaći 17 trojki u prvom poluvremenu, što je samo na jedan pogođen šut manje od onoga što je Klivlend dao Atlanti 2016. godine i čime Kavalirsi drže rekord plej-ofa.

Ali, mnogi su u tom momentu konstatovali da je Juta morala bolje da iskoristi sve te pogotke i da napravi veću razliku.

I to joj se na kraju obilo o glavu. Klipersi sada imaju prednost. Potpuno zasluženo. Treća uzastopna pobeda Klipersa.

Imaće šansu da pred svojim navijačima prelome seriju i odu u finale Zapada gde ih čekaju Finiks Sansi.

NBA - rezultati

Filadelfija - Atlanta 106:109

/Embid 37 - Jang 39/

Juta - Los Anđeles Klipers 111:119

/Džordž 37 - Bogdanović 32/


tagovi

Juta DžezLos Anđeles KlipersPol DžordžDonovan MičelNBA ligaRedži Džekson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara