Foto: Jang, AFP
Foto: Jang, AFP

Kakva serija: Atlanta gubila 26 razlike u trećoj deonici i na kraju preokrenula!

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.06.21. | 04:35

Sada je 3:2 za Hokse, uz ne baš najbolji meč za Bogdana Bogdanovića

Jedna od najluđih utakmica u ovosezonskom plej-ofu odigrana je u Filadelfiji. Domaćini su potpuno dominirali protiv Atlante pune tri deonice, vodili i 26 razlike, a onda su gosti opustili ruku, uveli meč u haotičnu završnicu i na kraju na krilima Treja Janga došli do velikog brejka i prednosti od 3:2 u seriji - 109:106.

Hoksi su na pet minuta pre kraja spustili razliku ispod 10 poena, a onda na dva i po minuta do kraja stigli na četiri poena zaostatka, zatim i na dva poena minusa na dva minuta do kraja. Posle tri slobodna bacanja Treja Janga, Atlanta je povela na iznenađenje svih koji su pratili utakmicu.

Izabrane vesti

Galinari je pogodio u stilu Dirka Novickog možda i najvažniji šut na utakmici, a onda je domaći tim imao napad na 29 sekundi do kraja, posle čega je Embid promašio dva slobodna bacanja. Tu je definitivno bio kraj.

Iako je u trećoj četvrtini bilo 72:46 za Filadelfiju, Atlanta je dobila! Kakav meč! Kakva serija!

Ovo definitivno nije bila utakmica Bogdana Bogdanovića, nije ga hteo šut, ušao je u problem sa faulovima, pa ih je zabeležio pet na oko pet minuta pre kraja treće deonice. Srpski košarkaš je završio utakmicu sa šest poena, tri skoka i jednom asistencijom. Šutirao je 0/4 za tri i 3/9 iz igre.

Najefikasniji u ovom neverovatnom preokretu Atlante bili su Tre Jang sa 39 i Kolins sa 19 poena i 11 skokova. Sa druge strane blistali su Džoel Embid sa 37 poena i 13 skokova i Set Kari sa 36 poena i sedam skokova.

Filadelfija je fenomenalno odigrala prvo poluvreme. Na krilima brutalnog Džoela Embida Seventisiksersi su držali čas košarke Atlanti, Embid je u prvoj deonici ubacio 17 poena, a Fila samo u prvoj deonici čak 38 poena. Atlanta je uspevala da odgovori najviše i jedino preko Treja Janga, dok mu je donekle pomagao Danilo Galinari, što se pokazalo kao nedovoljno u prve dve deonice.

Kao što je Atlanta dominirala u prvom poluvremenu prvog duela ove serije, tako je Filadelfija lagano došla do preko 20 poena prednosti. Domaćin je pružio sjajnu odbranu u drugoj deonici i sveo protivnika u tom delu na 16 datih poena. Atlanta nije mogla da se sastavi, odigrala je jedno od najlošijih poluvremena u čitavoj sezoni, ne samo u plej-ofu. Embid je bio nerešiva enigma, a Jang nije dobio pravu podršku.

Međutim, malo po malo Atlanta je uspevala da uhvati nit utakmice, propustila je prvi voz na početku poslednje deonice, ali je kasnije iskoristila minuse u igri domaćeg tima i uspela da preokrene u poslednjih minut i po.

Vrhunska serija.

NBA - rezultati

Filadelfija - Atlanta 106:109

/Embid 37 - Jang 39/

Juta - Los Anđeles Klipers 111:119

/Džordž 37 - Bogdanović 32/


tagovi

FiladelfijaAtlantaBogdan BogdanovićDžoel Embid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara