0
Fudbal

Foto: Twitter screenshot

SILOVITI ITALIJANI: Još jedna ubedljiva pobeda! Švajcarci nisu znali gde udaraju!

Objavljeno: 16.06.21 u 23:20

Italijani slavili ubedljivo protiv Švajcarske sa 3:0.

Reprezentacija Italije došla je do još jedne pobede u grupnoj fazi Evropskog prvenstva. Identičnim rezultatom kao protiv Turske (3:0) pali su i Švajcarci. „Azuri“ su zabeležili i sedmi uzastopni trijumf ove godine bez primljenog gola, a njihov junak bio je Manuel Lokateli, koji je postigao dva pogotka. U završnici, u strelce se upisao i Ćiro Imobile.

Italijanima je dovoljan bod protiv Velsa u poslednjem meču grupne faze kako bi ostali na prvom mestu grupe A. Švajcarska je odigrala vrlo slab meč, nisu mnogo pretili niti ugrozili Italijane, ali im potencijalna pobeda protiv Turske ostavlja nadu da se plasiraju u 16 najboljih preko trećeg mesta.

Pred završnu rundu, Italija je prva sa šest, Vels drugi sa četiri boda, a slede Švajcarska sa jednim, te Turska, koja je i dalje bez bodova, ali i bez postignutog gola.

Italijani su nastavili furioznu seriju, a u meč su ušli vrlo motivisani. Prvo je Kijeliniju poništen gol u 19. minutu zbog igranja rukom, a nedugo zatim je iskusni štoper morao da napusti teren zbog povrede. Domaći tim je do vođstva došao nakon pogotka Lokatelija koji je usledio na asistenciju Berardija. Drugi gol koji je prelomio duel pao je u 52. minutu , a strelac je ponovo bio Lokateli koji je sjajno šutirao sa velike udaljenosti.

Ekipa Vladimira Petkovića je pokušavala da se vrati, ali su stopostotne prilike izostale.Italija je do kraja stigla da postigne još jedan gol. Sa oko 25 metara pogodio je Ćiro Imobile i tako stavio tačku na novu sjajnu partiju čete Roberta Mančinija.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter