AFRIKA: Leopardima samo mrvice, Vidad razočarao, Renesans doživljava renesansu

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.06.21. | 22:21

Pogledajte kako su završene neke od utakmica koje su odigrane na afričkom kontinentu

JKT TANZANIJA – IHEFU - 2:0 (2:0)

Izabrane vesti

(Fudbal, Tanzanija 1)

Napravio je JKT krupan korak ka opstanku u prvom rangu tanzanijskog fudbala. Trijumfom nad Ihefuom je iza sebe ostavio današnjeg rivala, a što je još važnije beži Gvambini, koja se nalazi u zoni ispadanja, pet bodova. Na klasičan blickrig je JKT uhvatio Ihefu. Ramadani i Katanga su u prvih sedam minuta rešili pitanje pobednika.

SOFAPAKA – LEOPARDS - 2:2 (2:1)

(Fudbal, Kenija 1)

Leopardi su imali veliku priliku da prestignu Tusker i izjednače se na čelu tabele sa KCB-om, ali su uprskali. Poklekli su Leopardi protiv tima iz donjeg doma, prosuti su bodovi tamo gde nije bilo očekivano, ali ništa još nije gotovo. Videlo se u ovom kolu da su vodeći timovi ranjivi, da mogu da kiksnu i da će tek prosipati bodove. U prvih 10 minuta domaćin je dva puta uhvatio Leoparde na spavanju, vratili su se u igru golovima u završnici prvog i početkom drugog, ali do celog plena nisu mogli. Moraće da se zadovolje mrvicama.

ZANAKO – NKANA - 1:1 (0:0)

(Fudbal, Zambija 1)

Zanako je ostao bez titule, kruna ide na glavu Zeska, a u 32. kolu je propustio priliku da overi drugo mesto. Prošlogodišnji šampion Nkana izvukao je bod, koji može biti presudan u borbi za opstanak, ali i dalje nije isplivala iz zone ispadanja. Prva je ispod crte sa istim brojem bodova kao i Indeni. Zanako je u 88. minutu poveo, video je tri boda u džepu, a prerano slavlje ga je skupo koštalo. Nkana je do boda stigla u 93. minutu.

VIDAD KAZABLANKA – RENESANS - 0:0

(Fudbal, Maroko 1)

Razočarao je Vidad protiv poslednjeplasiranog Renesansa. Osvajanje jednog boda na domaćem terenu veliki je kiks za Vidad, ali i pored toga prva pozicija nije ugrožena. Barem za sada. Drugoplasirana Radža Kazablanka, zakleti Vidadov neprijatelj, kasni šest bodova i ima utakmicu manje. Renesans je pokazao znake života, sakupio je četiri boda u poslednja dva kola i poboljšao je šanse za opstanak.

RAJON SPORT – APR - 0:1 (0:0)

(Fudbal, Ruanda 1)

Plej-of u Ruandi je izuzetno zanimljiv ove sezone,a Kigali i APR će po svemu sudeći voditi bitku za titulu. Stoje rame uz rame, izjednačeni su sa po 13 bodova, a da Kigali ne bude u prednosti APR se dobrano pomučio. Nije bilo lako probiti barijere koje je Rajon Sport postavio u svom dvorištu. Dugo je domaćin odolevao, ali je Išimve u 89. minutu otključao sef Rajona i doneo svom timu tri boda.

ENJIMBA – ENUGU RENDŽERS - ODLOŽENO

(Fudbal, Nigerija 1)


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara