Proširuje se trotoar i dodaje jedna traka u Ulici kneza Miloša?

Kada je reč o rekonstrukciji Ulice kneza Miloša, glavni gradski urbanista Marko Stojčić je istakao da prvobitni plan sa izgradnjom podzemne garaže ispod same ulice predviđa radove u periodu od godinu i po dana.

Izvor: B92.net

Sreda, 16.06.2021.

20:55

Proširuje se trotoar i dodaje jedna traka u Ulici kneza Miloša?
Ilustracija: D. Balšiæ

Druga varijanta je da se ne gradi podzemna garaža ispod ulice, već garaža pored zgrade Ministarstva spoljnih poslova, koji bi rekosntrukciju skratili na samo nekoliko meseci, kazao je Stojčić, prenosi Beoinfo.

"Već duži period razmišljamo trezveno šta radimo sa Ulicom kneza Miloša, iz prostog razloga jer je reč o jednoj od najvažnijih saobraćajnica u gradu. Najbliže konačnom razrešenju situacije je izgradnja javne garaže na slobodnoj parceli pored zgrade Ministarstva inostranih poslova. Ideja je da se sklone automobili sa trotoara, isti prošire, ali i kolovoz za još jednu traku. U toj varijanti imali bismo šest traka, propusne trotare, divan drvored sa zelenim ostvom na sredini", naveo je gradski urbanista.

On je najavio raspisivanje konkursa za budući izgled 17 metro stanica - prve linije metro sistema u Beogradu.

"Što se tiče budućeg izgleda metro stanica apsolutno je sve otvoreno, nećemo ih prejudicirati. Uzdamo se u arhitekstonsku struku naše zemlje, dok ćemo sa Društvom arhitekata Beograda raspisati javni konkurs na kome će svi imati pravo učešća i kada će stručna komisija izabrati najbolja rešenja", zaključio je Stojčić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: