Premijer Krivokapić poslanike nazvao nemoralnim, Abazović se izvinio u ime Vlade 1Drtan Abazović Foto: EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović izvinio se u danas u ime Vlade ako je, kako je kazao tokom rasprave u parlamentu, bilo neprimerenih reakcija“. Njegovo izvinjenje je usledilo nakon što je premijer Zdravko Krivokapić rekao da u parlamentu vlada nemoral i političko licemerje na šta su usledile oštre reakcije poslanika. „Moramo da razumemo da smo 30. […]

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović izvinio se u danas u ime Vlade ako je, kako je kazao tokom rasprave u parlamentu, bilo neprimerenih reakcija“.

Njegovo izvinjenje je usledilo nakon što je premijer Zdravko Krivokapić rekao da u parlamentu vlada nemoral i političko licemerje na šta su usledile oštre reakcije poslanika.

„Moramo da razumemo da smo 30. avgusta napravili nešto istorijski. Ako je neko mislio da je naš posao lagan, prevario se. Sve ovo što se dešava u Vladi i parlamentarnoj većini nije za mene iznenađenje. Radimo pod velikim pritiskom, očekivanja su veće nego što je racionalno. Ali svi mi pojedinačno imamo temperament i imamo neki koncept na koji se obraćamo parlamentu, javnosti i kolegama“, rekao je Abazović.

U Skupštini je došlo do verbalnog incidenta kada je premijer Zdravko Krivokapić rekao da je u parlamentu prisutan nemoral i političko licemerje.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović je sa mesta dobacio „sram te bilo“, a pojedini poslanici su oštro reagovali.

Lider Demosa Miodrag Lekić je nastup Krivokapića koji je nazvao „kafansko-prostačkim“.

„Loše se osećamo da podržavamo čoveka koji je nedorastao i koji je plasirao takav prostakluk koji mu ja savetujem da plasira u društvu svome. Ovo mu nije društvo, ovo je sticaj okolnosti. Prelazimo preko skandala od izjava, kaže da ga jedino zanima amanet od mitropolita, nema Ustava, nema političke kulture, državne kulture… Ništa nije usmereno protiv Vlade, ja molim da ovaj klovn, pajac politički, nema više podršku ove većine. Moju izvesno nema“, poručio je Lekić.

Poslanici su danas raspravljali o zahtevu za smenu ministra pravde Vladimira Leposavića.

Krivokapić je inicijativu za razrešenje ministra pravde podneo nakon oštre reakcije medjunarodne zajednice zbog izjave Leposavića u kojoj je relativizovao genocid u Srebrenici. Nije, medjutim, izvesno da li će inicijativa za njegovu smenu dobiti podršku u parlamentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari