FESTIVAL DOBRE KAFE ZALUDEO BEOGRAĐANE: Kafe titule nisu na prodaju!
Bojan Đorđević, Foto: Bojan Đorđević

DIREKTOR “FESTIVALA DOBRE KAFE” BOJAN ĐORĐEVIĆ ZADOVOLJAN odzivom

FESTIVAL DOBRE KAFE ZALUDEO BEOGRAĐANE: Kafe titule nisu na prodaju!

Beograd -

Napravili smo veliki pomak napred na kafe sceni. Publika se uželela i srećan sam što su svi otišli zadovoljni kućama, kaže prvi čovek festivala kafe Bojan Đorđević

“Festival dobre kafe 2K21” zaludeo je Beograđane, koji su za vikend “zaposeli” prizemlje Gradske opštine Vračar, gde je za dva dana kroz festivalsku ponudu prošlo više od 8.000 kafopija.

Posle šest godina bez velikog kafe događaja, najzad se sastala kafe elita tako da su svi gosti mogli da uživaju u najboljim kafama na tržištu, ali i da vide izložbu espresso art tehnikom, kao i da vide prvu knjigu o kafi regionalnog autora “Moje nijanse kafe”.

kafa
foto: Bojan Đorđević

“Napravili smo veliki pomak napred na kafe sceni. Publika se uželela i srećan sam što su svi otišli zadovoljni kućama. Izlagači jedva čekaju novo druženje, dok su gosti tražili što pre neku novu kafe aktivnost. Svi su uživali u dobrim kafama i pred nama su veći kafe događaji”, jasan je prvi čovek festivala kafe Bojan Đorđević.

kafa, festival kafe, Bojan Đorđević
foto: Privatna Arhiva

Takmičenje u kojem posetioci biraju najbolju kafu obeležila je velika konkurencija za prva tri mesta i ne baš pristojno ponašanje jednog od predstavnika nemačke kompanije Dinzler.

“Nemačka kompanija je došla na naše tržište i njihovo drugo mesto nije iznenađenje. Radi se o odličnoj kafi i sjajnim stručnjacima koji su se odlično ponašali na festival što svedoči osvajanje vicešampionske titule. Ipak, jedan od vlasnika brenda Enes Musić je jako teško doživeo plasman u sam vrh i pokušao je da napravi skandal, čime je doneo štetu kompaniji.

kafa
foto: Bojan Đorđević

Njihovo drugo mesto je sasvim zasluženo, ali sve što je urađeno na dodeli priznanja govori o njima, a ne o festival koji je pomerio neke granice…”

Bojan Đorđević, kafa, festival kafe
foto: Privatna arhiva

Pročulo se u kafe krugovima da je bilo priče oko “premiranja” za šampionsku titulu i pretnji posle festivala.

“Bilo je pokušaja da se “skrati” put do titule, što su bili svedoci zaposleni u njihovoj kompaniji. Njima, a i svim drugima mogu da poručim da kafe titule nisu na prodaju i da su trebali da uživaju u uspehu a ne da se brukaju pred konkurencijom i potencijalnim klijentima. O svim pretnjama su obavešteni nadležni organi koji rade svoj posao. Ničija zatvorska biografija neće da me uplaši”, otkriva Bojan Đorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track