AZURI ODRŽALI ČAS FUDBALA ŠVAJCARCIMA: Italija još jednom pobedom izborila plasman u nokaut fazu Evropskog prvenstva! VIDEO
Foto: EPA

grupa a

AZURI ODRŽALI ČAS FUDBALA ŠVAJCARCIMA: Italija još jednom pobedom izborila plasman u nokaut fazu Evropskog prvenstva! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Italije plasirali su se večeras u osminu finala Evropskog prvenstva, nakon što su u Rimu pobedili Švajcarsku 3:0, u drugom kolu Grupe A.

Povela je Italija u 26. minutu golom Manuela Lokatelija. Domeniko Berardi je ušao u šesnaesterac po desnoj strani i po zemlji uposlio Lokatelija, koji je bio neometan na pet metara od gola Švajcarske.

Italija je duplirala vodjstvo u 52. minutu, a strelac je ponovo bio Lokateli. On je primio loptu na 18 metara od gola, precizno šutirao i pogodio donji desni ugao gola Švajcarske.

Do trećeg gola Italija je stigla u 88. minutu golom Ćira Imobilea, koji je precizno šutirao sa preko 25 metara.

Italija je prva u grupi sa šest poena, dok je Švajcarska treća sa jednim bodom.

U narednom kolu, Italija će igrati protiv Velsa, dok će se Švajcarska sastati sa Turskom.

1 / 7 Foto: EPA

Tok meča:

Kraj meča!

90. minut - Utakmica je produžena za tri minuta.

89. minut - GOOOOOOL - Novi prelep gol na ovom meču. Pogodio je sa Ćiro Imobile sjajnim šutem sa više od 20 metara. Ovo mu je drugi meč u isto toliko okršaja na ovom EP.

86. minut - Iz igre izlazi Lokateli, strelac dva pogotka na ovom susretu.

83. minut - Drastično je opao tempo igre, ali Italijani portpuno kontrolišu tok meča i svi samo čekaju da se utakmica okonča.

75. minut - Berardi je imao odličnu šansu. Prošao je po levoj strani, ušao u šesnaesterca, probao levom, ali lopta je prošla pored leve stative gola Zomera.

65. minut - Probao je Berardi levom nogom posle prodora sa desne strane, ali lopta ide daleko preko prečke.

64. minut - Nekoliko sjajnih prilika za Švajcarce. Pokušala su čak tri igrača da pogode sa nekih par metara, ali odlični Donaruma pokazao je ponovo kako je svetska klasa i sačuvao je svoju mrežu.

52. minut - GOOOOOOOL! Italija je duplirala prednost. Ponovo je pogodio Lokateli, sada na asistenciju Barele.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

Završen je prvi deo igre.

45. minut - Prvo poluvreme produženo je za dva minuta.

37. minut - Probao je Spinacola iz koraka da šutira slabijom desnom nogom, ali dosta neprecizno iako je imao samo jednog igrača pored sebe do gola.

34. minut - Probao je Insinje prodorom, ali na vreme je reagovao Zomer i sprečio čist pogodak.

26. minut - GOOOOOOOL! Lokateli je pogodio posle prodora Berardija, a nakon sjajne akcije Italijana. Sada VAR ne pomaže Švajcarcima.

24. minut - Zbog povrede Kjelini napušta igri, umesto njega ušao je Aćerbi.

19. minut - Kjelini je postigao gol, ali je on poništen posle gledanja VAR-a zbog igranja rukom.

12. minut - Oboren je Insinje u šesnaestercu, Italijani traže penal, ali glavni arbitar Sergej Karasev ne želi da prekine igru.

10. minut - Sjajna akcija Spinacole i centaršut sa leve strane, pokušao je Imobile, ali preko gola.

1. minut - Utakmica je počela.

Sastavi:

Italija, Švajcarska
foto: Flasshscore

Italijanski fudbaler Leonardo Bonući nagovestio je danas da njegov tim ne planira da klekne na koleno u znak protesta zbog rasizma pre meča Evropskog prvenstva protiv Švajcarske.

Bonući je rekao da su "azuri" protiv bilo kog oblika rasizma i diskriminacije", ali da je "svaka federacija slobodna da samostalno odlučuje".

Švajcarska se pridružila Velsu i njeni fudbaleri su kleknuli pre meča prvog kola u Grupi A, dok igrači Italije i Turske to nisu uradili pre otvaranja turnira u Rimu.

Utakmice drugog kola Grupe A Evropskog prvenstva na programu su danas, a sastaju se Turska - Vels, odnosno Italija i Švajcarska.

Italija ima tri boda, Švajcarska i Vels po bod, dok je Turska bez bodova.

Na otvaranju šampionata, prošlog petka, Italija je u Rimu bila bolja od Turske sa ubedljivih 3:0, dok su Švajcarska i Vels remizirali dan kasnije.

Meč Italije i Švajcarske na programu je od 21 čas na Olimpiku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track