Najnovije vesti
Vesti Svet
Objavljen snimak JEZIVE NESREĆE U ITALIJI: Kabina na žičari se penje ka vrhu, a onda naglo kreće na dole i PADA NA ZEMLJU (VIDEO)

Objavljen snimak JEZIVE NESREĆE U ITALIJI: Kabina na žičari se penje ka vrhu, a onda naglo kreće na dole i PADA NA ZEMLJU (VIDEO)

Italijanski mediiji objavili su snimak pada žičare koja povezuje grad Stresa, na obali jezera Mađore, i planinu Motarone, u Pijemontu na severu zemlje, tri nedelje nakon stravične nesreće u Italiji u kojoj je poginulo 14 ljudi.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Pad žičare u Italiji Foto: ITALIAN FIRE AND RESCUE SERVICE / EPA;
Pad žičare u Italiji

Preživeo je samo 5-godišnji dečak Ejtan Biran nakon što je pukao kabl žičare, a stradali su i njegovi roditelji, brat i baka i deka.

Snimak pokazuje da se kabina žičare normalno penje, ali, kada je došla do vrha i trebalo da se spoji sa stanicom, kabina je naglo krenula nadole i na kraju se odvojila od užeta i pala na zemlju.

Protiv više zvaničnika firme koja upravlja žičarom vodi se krivični postupak zbog sumnje da su namerno deaktivirali sistem za hitno kočenje.

Žičara vožnjom od 20 minuta povezuje selo Stresa i planinu Motarone na blizu 1.500 metara.

Pročitajte još

U strašnoj nesreći stradalo je ukupno pet porodica - dve sa prebivalištem u Lombardiji, jedna u Emiliji Romani, jedna u Kalabriji i porodica izraelskog porekla koja je živela u Paviji.