EMA dala pozitivnu ocenu na klinička ispitivanja "Sputnjika V"

Evropska agencija za lekove (EMA) objavila je pozitivan izveštaj o rezultatima kliničkih ispitivanja ruske vakcine "Sputnjik V" protiv koronavirusa, saopštio je danas Ruski fond za direktna ulaganja (RDIF).

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 16.06.2021.

16:54

EMA dala pozitivnu ocenu na klinička ispitivanja
Foto: Shutterstock/Yalcin Sonat

Pruženi su svi podaci o kliničkim ispitivanjima "Sputnjika V", GCP (dobra klinička praksa) inspekcija je završena i dobijena je pozitivna ocena od Evropske agencije za lekove (EMA), naveo je RDIF, preneo je Tas.

Podaci o odlaganju odobrenja ruske vakcine od EU ne odražavaju stvarnost, naglasio je RDIF.

Vremenski okvir za dobijanje odobrenja "Sputnjika V" od EMA postao je predmet stalnih spekulacija u medijima, koji se pozivaju na anonimne izvore informacija, naveo je ruski Fond i dodao da te spekulacije nemaju nikakve veze sa stvarnošću i usporavaju proces registracije.

Ekspertiza se nastavlja, nema govora o bilo kakvim kašnjenjima, iako je odluka o vremenu odobrenja nadležnost EMA, tim Instituta "Gamaleja", tvoraca vakcine "Sputnjik V" očekuje da će registraciju vakcine dobiti u roku od dva meseca, naveo je RDIF.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: